Forside Artikler Evangeliets ”joint venture”.
Evangeliets ”joint venture”. Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Mandag, 14. marts 2022 07:14

Jeg sagde en gang til vor afdøde ven, Poul Madsen, jurist og prædikant:  ”Du lader til at være meget politisk interesseret?”  Jeg fik dette gode svar:  ”Jeg interesserer mig for, hvordan vort land styres!”  Det svar syntes jeg godt om, og det falder godt i tråd med Billy Grahams råd i gamle dage:  ”Læs Bibelen med den ene hånd og avisen med den anden!”


Den grusomme krig i Ukraine er et varmt emne de kristne imellem, og jeg har spurgt mig selv:  ”Hvordan skal jeg som kristen forholde mig?”


På Paulus´ tid herskede psykopaten, kejser Nero, og apostlen kendte til  både den politiske, militære og sportslige verden, som dog overskyggedes  af hans evangeliske kald og lidenskab fol sjæles frelse.


I 1. Kor. 9:23  læser vi:  ”Alt gør jeg for evangeliets skyld, for at jeg kan blive meddelagtig deri.”  Det betyder, tror jeg:  Om ikke alle kristne kan rejse ud som han, er vi dog meddelagtige i evangeliet (Fil. 1:5) og bør leve et evangelisk liv med alt, hvad dette indebærer af lidelser. (Fil. 1:27-30)


Sådan forstår jeg det ord, men måske forstår du det anderledes.  Et evangelisk liv er diametralt modsat et u-evangelisk liv, fx et liv i lovtrældom (Galaterbrevet) eller i verdslighed (Korint-menigheden).


 Alt for mange kristne liv er byrdefuldt og glædesløst liv uden begejstring.  Paulus skrev derfor:  ”Hvor er nu jeres begejstring?”  (Gal. 4:15)


Evangelisten Paulus var ikke opslugt af politik, men af at udfri mennesker fra (ud af) ”denne nuværende, onde verden” (Gal. 1:4) ved evangeliets forkyndelse i en verden, som er i den ondes vold.  1. Joh. 5:19.


Du og jeg udfordres som kristne til at være apostlens efterfølgere, ligesom han igen er Kristi efterfølger (1. Kor. 11:1).  Evangeliet vil være vor charter og vor evigheds-horisont,  - ja, med Bibelen i den ene hånd og  avisen i den anden!   -  11.3.22 jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)