Forside Artikler Forlovelsesringen
Forlovelsesringen Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Torsdag, 10. marts 2022 08:29

Et af de ubeskrivelige undere, Gud har gjort med sine genfødte, frelste børn, er Hans besegling med Helligånden (Ef. 1:13) i vore hjerter, hvor  Kristus gøres stor for os som forløste og udløste fra denne onde verden, hvor djævelen huserer som en brølende løve for at opsluge os. 1. Pet. 5:8.


Ak, det lykkedes midlertidig i Korint-menigheden, som apostlen Paulus tidligere  var blevet åndelig fader til ved  evangeliet  (1. Kor. 4:15), men hvor verdslighed en overgang rådede (1. Kor. 4:8-10) -  til Paulus´ store sorg. De var blevet en karikatur af sand kristendom, sådan som det også overvejende er tilfældet med moderne kristne i dag, ej mindst i vesten.


Men dette frafald var lykkeligvis kun midlertidigt, hvad 2. Kor. 7: 8-11 vidner om til Paulus´ store glæde midt i alle hans mange tårer.


Og nu deler han med dem den Åndens glæde , som beskrives som Hans pant i vore hjerter (2. Kor. 1:22), som er Guds forsikring om den kommende herlighed i Hans nærhed. Ordet ”pant” (græsk:  arrabon)  svarer til det moderne græske ord ”arrobana”, som betyder ”forlovelsesring” og er Guds garanti for indfrielsen af sit herligheds løfte.


IEn forlovelsesring symboliserer, som vi alle véd, evig troskab mellem de forlovede (trolovede).  Den er rund, fordi der ingen begyndelse og ende er på denne troskab.  Det er sådan Kristus er trolovet med sit folk.


Dette ”pant” er Helligåndens trofaste, nåderige nærvær i os.  Paulus gør meget ud af sandheden om Åndens fylde i os som modvægt mod vort iboende”kød”, som begærer os, men som Ånden i os besejrer (Gal. 5:16-17).  Hvad dette indebærer, skal vi erfare i praksis.  Nederlag kan vi lide, men 1. Joh. 1:9 og Åb. 22:14 står herligt ved magt, -  derfor rejser vi os igen og så bare fremad march under Hans kærligheds banner. 9.3.22 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)