Forside Artikler Det åndelige og sjælelige menneske (1. Kor. 2:12-14)
Det åndelige og sjælelige menneske (1. Kor. 2:12-14) Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 08. marts 2022 13:47

i 1. Kor.br. 2:12-16 fokuserer på en troende og ikke-troende (et ”sjæleligt” menneske) uden Kristi Ånd og derfor uden at høre Ham til.  Rom. 8:9 .


Det er ikke nok at gå i kirke, kunne sit fadervor,  synge  kirkens salmer, høre  på ritualer, m.m. - men dog uden nogen selvoplevet omvendelse og Kristus-tro.


Jeg har mødt mange i denne ulykkelige stilling.  De vil måske gerne diskutere kirke, religion, læse fx Kristeligt Dagblad eller andre religiøse blade, men de er stadig fremmede for Åndens fællesskab og indre vidnesbyrd i hjertet..  De taler om en masse andet og kan ikke andet – sådan står der i Bibelen.  Et alvorsord om religiøst selvbedrag gør ikke noget videre indtryk på dem.


Ja, jeg møder sådanne ”fromme” mennesker.  Nogle taler mig efter munden, men er i sit indre styret af denne verden og tidsånd..  Spørger jeg dem, hvornår de blev omvendt, vil nogle sige:  ”Det blev jeg i min dåb!”  Men det øger kun selvbedraget..


Nogle er fripostige nok til at anslå en humoristisk tone, når jeg taler om den nye fødsels tvingende nødvendighed.  Det er for dem kun sjov.


Hvad kendetegner et genfødt menneske? Mange ting.  Fx i forholdet til Bibelen og en ”higen efter ordets uforfalskede mælk! (1. Pet. 2:2) dvs. med Bibelen  levendegjort af Guds Ånd, men ak, Bibelen er i praksis en død bog for mange præster, som ellers skulle være ordets tjenere. Med måske Luther som forbillede (”sola scriptura!”)


Men andre kendetegn kunne nævnes.  1. Joh. 3:14:  ”Vi véd, at vi er gået over fra døden til livet, thi vi elsker brødrene!”  Kendetegnet på et menneske, der har oplevet  genfødslens mirakel i sit liv, er en ny kærlighed til andre genfødte kristne uanset hudfarve, uddannelse, medlemskab af kirke. osv. – dette er noget ganske andet end et menneskecentreret ”socialt samvær”.


Hvad med dig?  Lever du i selvbedrag?.  Du kan narre andre, men ikke Gud.  ”Mærker I ikke på jer selv, at Jesus Kristus er i jer?  Ellers står I ikke prøve!” er Korinterbrevenes afsluttende ord  (2. Kor. 13:5).  De gælder stadig – ja mere end nogensinde...  5.3.22 -

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)