Forside Artikler ”En bestemt slags træ!”
”En bestemt slags træ!” Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Lørdag, 05. marts 2022 10:27

”Men han råbte til Herren, og da viste Herren ham en bestemt slags træ, og da han kastede det i vandet, blev vandet drikkeligt…”  (2. Mos. 15:25, 1931-ovs.)


Jeg elsker udtrykket ”en bestemt slags træ”, thi dar tænker jeg naturligvis på det, som Paulus  kaldte ”korsets træ”, da han uindpakket og radikalt forkyndte evangeliet om Jesus i en synagoge på sin første missionsrejse, hvor han vandt nye kristne, mens andre forkastede ”og spottede det, som Paulus talte.”  (Ap.G. 13:45)


Men på græsk står der ikke ”korsets træ”, men blot ”træet” (græsk:  xylon - Ap.G. 13:29), - der findes jo mange træer, men på Golgata stod ”træet” el. sagt m. 2. Mos. 15:25 ”en bestemt slags træ”.  Jeg véd ikke om noget andet træ, end træet på Golgata med Jesu stedfortrædende død, som Paulus overgav korinterne ”som noget af det første, nemlig  ”at Kristus døde for vore synder…”  (1. Kor. 15:3).


Dette frelsende evangelium gennemsyrer Paulus´ vidnesbyrd og hans breve, fx i 1. Tim. 1:15:  ”Det er troværdig tale og fuld modtagelse værd, at Kristus Jesus kom til verden for at frelse syndere…”  At Han rent historisk kom til verden, er ingen oplyste mennesker uenige i, men intellektuel el. akademisk viden er ikke nok.  Kun for fortabte, syndige syndere giver denne troværdige tale frelsende og glad mening.


Ad uforklarlige veje overbeviste Guds Ånd mig som purung, at jeg var en af de syndere, Han døde for, og derfor var evangeliets budskab for mig fortabte menneske ”fuld modtagelse værd”.  Jeg var dengang ikke nogen velbevandret teolog (og har i øvrigt aldrig været det), men jeg lærte dog mig selv at sige:  ”Min teologi er meget, meget enkel.  Den består kun af fire ord:  Kristus døde for mig!”


Det har på en særlig måde gjort både Guds ord ”drikkeligt” (2. Mos. 15:25) ,ja, men også livet på godt og onde drikkeligt og spiseligt, der genererer sand glæde og åndelig sundhed, så at ”mit bæger flyder over!” (Sl. 23:5) Ja, gerne flydende over til andre!   Dér, - i  ”træets” vidnesbyrd – kan du og jeg hjerteligt mødes !   25.2.22 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)