Forside Artikler Er læren om Treenigheden bibelsk?
Er læren om Treenigheden bibelsk? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 04. februar 2022 16:53

Sandheden om den 3 gange hellige Guds virke som Faderen, Sønnen og Helligånden, er en grundlæggende åndelig erfaring i alle troendes liv, som i sandhed har fået med Gud at gøre.


Der er de, som afviser Treenigheden, bl.a. fordi ordet ikke findes i Bibelen.  Det har de ret i, men Guddommens trefoldige gerning er rigeligt til stede både i selve Bibelen og i det nærværende, åndelige liv. 


Mennesker, som har oplevet det under at komme til tro på vor Herre Jesus Kristus, kan måske ikke formulere sig godt om Treenighedens mysterium – hvem kan det? – men har dog i sit nye liv med Gud erfaret Ham både i Faderen  (”Vor Fader, du som er i Himlene…”) i Sønnen og genløsningen ved Hans blod og i Helligåndens indre vidnesbyrd og fylde.


De kan, som jeg selv, være barnlige (ikke barnagtige!) troende uden  megen dybsindig teologi , men realiteterne af Bibelens dyrebare sandheder, åbenbaret af Guds Ånd, er vidunderligt til stede, og disse lykkelige sjæle kan synge:  ”Det kan ej forklares, det kan kun erfares…”


Ordet ”Treenighed” er altså ikke i Bibelen,  - ej heller ”arvesynd” , men dens smertelige tilstedeværelse i os vil ingen genfødt kristen benægte.


I  ”dåbsbefalingen” tales om dåb af troende disciple ”i  el. mere korrekt:  til Faderens og Sønnens og Helligåndens navn”, Mt. 28:19, - ja, bemærk, der står ”navn” i ental og ikke ”navne” i flertal, for de tre samles i én enhed, én Guddom og ikke i 3 ”guder”, som muslimerne påstår, vi lærer.


Treenigheden blev min grundvold siden min omvendelse for 70 år siden, men jeg er blevet mere bevidst herom som ældre med Faderen som Velsigneren, Sønnen som Velsignelsen og Helligånden som Formidleren.  Derfor til dig hilsenen:  Herren Jesu Kristi nåde, Guds kærlighed og Helligåndens samfund være med eder alle!” 2. Kor. 13:13  - 21.1.22 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)