Forside Artikler Kristus, vort eneste, sande lys i mørket
Kristus, vort eneste, sande lys i mørket Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 04. februar 2022 16:43

”Han véd, hvad mørket gemmer, og lyset bor hos Ham!”  (Dan. 2:22)


Jeg var kun dreng, da det dæmrede for mig, at jeg trods indbildt religiøsitet en aften trak sengedynen over mig og spurgte næsten højlydt mig selv:  ”Hvad mener mor?  Er jeg i mørket?”  Hun havde i en af mine provokerende kristendomsspørgsmål sagt:  ”Ja, ja, Jørn, du vil forstå det alt sammen den dag, Gud fører dig ud i sit lys!”


”Han véd, hvad mørket gemmer…”  Jeg var i mørket uden at vide det.  Men var ikke i tvivl, da min lillesøster, som allerede som 11-årig havde taget imod Jesus som sin Frelser, en dag sagde til mig ”Jeg véd godt, hvorfor vi altid skændes, det har mor fortalt mig.  Du er ikke en kristen!”  Enkle, rene ord for pengene.  Hun havde ret.


På min 15. års dag sendte morfar mig denne hilsen:  ”Du er nu i en alder, hvor livet begynder at afklare sig, og da er det vigtigt, du har lys!”  Og han gav mig Joh. 8:12: ”Jeg er verdens lys;  den, som følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys!”   Da var lyset, allerede kommet ind i mit formørkede hjerte. Tak og lov!


Er dette lys kommet ind i dit liv?  Jeg spørger dig ikke, om du er r ”kristelig”.  Din kristendom er sandsynligvis bedre end min som det gode menneske, du er, men det er ikke nok.  Derfor hånden på hjertet: Er  Kristus blevet dit personlige, selvoplevede lys i tidens mørke?  Vær stille for spørgsmålet ind for Gud, før det er for sent.


Paulus taler om ”dette mørke”, dvs. tidens rådende mørke (Ef. 6:12). Bekendende, selskabelige kristne véd ikke, at bag politik, tidsånd, statsreligion, filosofisk dybsindighed, ”vær positiv, lev lykkeligt”-visdommen m.m. råder mørkets velorganiserede kræfter, som vi står i fare for at blive underlagte, men som vi kun i Jesus Kristus hæves over i åndskampen, som Ef. 6: 12-18 forkynder os.


Men… er det begyndt at dæmre for dig, velmenende ven, at du endnu befinder dig i mørket, så erkend det ærligt ind for Ham, som er ”verdens lys”, og Han skal også blive dit personlige lys.  Da taler du ikke mere om ”kristendom” og ”kristelige værdier”, men om vor Frelser som din fortabte sjæls absolut eneste redning og  frelsende, sande lys i mørket.  -  16.1.22 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)