Forside Artikler Juletid er også evangeliets tid
Juletid er også evangeliets tid Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Mandag, 20. december 2021 09:46

”Hvad mener I?  Mon Han slet ikke kommer til højtiden?”  (Joh. 11:56)


Salmebogen har evangeliske julesalmer, som ville være i verdensklasse, hvis de var skrevet på engelsk. Men de måler sig med de bedste i verden.


Tænk på Brorsons julesalmer, fx ”Den yndigste rose er funden…”, - ”I denne søde juletid…” – ”Mit hjerte altid vanker til Jesu fødested…” o.m.fl. – og jeg kunne nævne  andre salmedigtere, der overtrumfede julens hedenskab med evangelisk salmesang . 


Men det er dog kun delvis lykkedes.  ”Verdenssamfundet” har valgt det gudløse hedenskab med al dets frådseri, selvom kirkerne er fyldte juleaften, for det får nok julemaden til at smage bedre.


Men jeg vil ikke spilde tiden med at harcelere, men hellere glæde mig over julens anledning som en evangelisk anledning.  En kristen ung mand her i byem fortalte mig, hvordan han ved sit firmas julefrokost tog mod til sig og rejste sig ved bordet for at vidne om Jesus.  Han havde begyndt sådan:  ”Véd I, hvorfor vi holder jul?”


Det tog mig om hjertet, da et børnekor i en kirke i USA sang:  ”Happy birthday to you…happy birthday dear Jesus…”  Jo, lad os slutte os til dette ”vinderhold” og pege på Kristus.  Det er også en stor glæde for mig personligt at få spalteplads i avisen år for år med et evangelisk vidnesbyrd ved juletid – ligesom det i øvrigt sker hele året.


Gud velsigne alle de medkristne, der lyser op i hedenskabets mørke med spredning af evangeliet især nu ved juletid.  Det sker desværre ikke fra de fleste af de statsautoriserede prædikestole.


Men endnu er der ”et evigt evangelium at forkynde”  (Åb. 14:6), thi ”Han (Gud) har langmodighed med jer, da Han ikke vil, at nogen skal fortabes, men at alle skal nå til omvendelse”  (2. Pet. 3:9).  Et vidunderligt, men ultimativt ”julebudskab” både nu og hele året!  19.12.21 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)