Forside Artikler Navnet over alle navne
Navnet over alle navne Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Tirsdag, 07. december 2021 11:33

”Derfor har også Gud højt ophøjet Ham og skænket Ham navnet over alle navne, for at i Jesu navn hvert knæ skal bøje sig i Himmel og på jord og under jorden, og hver tunge skal bekende til Gud Faders ære:  Jesus Kristus er Herre!  Fil. 2:9-11


Hvad er navnet over alle navne?  Vi siger til de kære børn:  Det er Jesus!  Og vi lærer dem at elske det navn overalt. En ven belærte mig :  ”Navnet over alle navne, som Gud skænkede Ham, er ikke bare ”Jesus”, men HERREN!”  Og han henviste mig bl.a. til Sl. 83:19:  ”Du, hvis navn er HERREN er ene den Højeste over al jorden!”


HERREN hedder på hebr.:  ”Jahve el. Jehova” og nævnt legio gange i Bibelen.  Det er navnet over alle navne, skænket til Herren Jesus ”for at i Jesu navn …  hver tunge skal bekende:  Jesus Kristus er Herre!”


Det navn er den fortabte sjæls balsam for mig.  I skolen fortaltes om ”guldalder-digtere” i 19. årh., som sagde:  ”Vi vil dø stående!”  Men også de skal trods deres gudløshed bøje sig og bekende:  ”Jesus Kristus er Herre!”


Franklin, Billy Grahams søn, var en af de pastorer, der bad for Bush, da han d. 20.1.01 indsattes som præsident.  Franklin bad i Faderens, Sønnens og Helligåndens navn, hvilket straks skabte furore.  Han blev fra forskellig side anklaget for at pådutte den amerikanske befolkning Jesu navn til forargelse for de millioner af fx jøder og muslimer, som ikke anerkender Jesu guddommelige Herredømme.


Franklin satte sig ned og skrev en vidunderlig bog, som han blot kaldte ”Navnet”, som er en  hyldest til vor Herres Jesu Kristi Guddom.


Elsker også du det navn?  Eller er det kun et navneord?  Nyttiggør du dig af Ham som Herre i dette liv og dets mange nødstedte situationer?  Jeg vil selv gerne lære det meget mere og mærkbart opleve:  ”Dit navn er en udgydt salve…”  (Højs. 1:3).  Og bægeret flyder over!  -  3.12.21 jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)