Forside Artikler ”…rør blot ikke ved min gamle jul!”
”…rør blot ikke ved min gamle jul!” Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Onsdag, 01. december 2021 07:04

Jeg véd godt, at julen er kommercielt hedenskab, men i år har jeg, tvunget af visse omstændigheder, givet mig god tid til dens fantastiske salmer, en dejlig måde at ”jule” på.


Jeg husker, Poul Reumert for mange år siden andægtigt oplæste Brorsons berømte julesalme ”Den yndigste rose er fundet…” i et TV aftenprogram. Dette gode indslag fik heldigvis lov at stå alene.


Om den salme udtalte Brorsons nære ven i Tønder, den dansk talende tyske provst Johann Hermann Schrader, da han så sin vens udkast :  ”Aldrig har jeg vidst, at det danske sprog kunne være så smukt!”


I skoletiden var indterpede salmevers ikke min livret.  Jeg havde endnu ikke set ”lyset”, som man siger. Men vor troende religionslærer, som ikke selv sang særligt godt, fik os børn til at skråle løs, som var det glade kampsange, vi sang.


Jeg blev senere en Brorson-fan, og han er stærkt medvirkende til, at jeg for længst er hoppet med på vognen (eller rensdyr-slæden) og  synger gerne med Peter Faber:  ”Jorden den er falsk og hul, rør blot ikke ved min gamle jul!”  Hedenskab eller ikke, den er for mig et herligt åndehul.


Jørn Nielsen, H.C. Lumbyes Vej 159A, Næstved

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)