Forside Artikler Jesus blev forrådt af Judas – men det bliver Han også i dag af kristne
Jesus blev forrådt af Judas – men det bliver Han også i dag af kristne Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Mandag, 08. november 2021 10:19

Der står i Mt. 26:14, at Judas gik hen for at forråde Herren, nemlig til ypperstepræsterne, dvs. til det religiøse lederskab og ikke til de romerske myndigheder, som stort set var ligeglade med Jesus.


Jesus forrådes også i dag, når der forkyndes falsk lære om Jesus.   Og det gør der!


Når fx Hans Guddom, jomfrufødslen, Hans stedfortrædende død, Hans rensende blod, Hans betoning af omvendelsens nødvendighed, en ny åndelig fødsels ”must”, Hans henvisning til Skriftens autoritet, forudsigelsen af Hans personlige genkomst, endelige dom og Hans blotlæggelse af det religiøse hykleri – ja, når alt dette fornægtes, forrådes Han uanset hvem der gør det eller hvor det sker.


Satan, den religiøse ærke-forfører står selvsagt bag denne forfalskning af Jesus.


Også disciplene lod på et tidspunkt Jesus i stikken (v. 31), hvad apostlen Peter dybt begræd, men hans frafald blev herligt genoprettet af Jesus, som gav ham en personlig hyrdetjeneste for Hans lam og får.  Joh. 21:15-17.


Har du som kristen nogensinde forrådt Ham?  Jeg kan kun svare for mig selv:  Ja, det har jeg fx i situationer, hvor jeg tav.  Min tavshed forrådte Ham.  ”Jeg følte mig svigtet”, sagde en gudfrygtig kvinde til bl.a. mig som 19-årig, da jeg i et familieselskab undlod at bakke hende op, da hun prøvede at vidne for sin vantro familie.  I den situation forrådte jeg i virkeligheden Jesus, hvad jeg senere har begrædt og fået tilgivelse for ud af Hans nådes store rigdom. Ef. 1:7


Eksempler på moderne forræderi mod Jesus i kristelige sammenhænge er mange og uhyggeligt besnærende, men kun få tør indrømme det, thi ”the show must go on!”


Men for den angrende troende er åndelig genoprettelse mulig, sådan som Peter oplevede det.  Men tager vi nåden til letkøbt indtægt uden den omvendelse og løbende, personlige dommedag, som også gælder kristne (1. Pet. 4:17), og som sendebrevene i Åb. kap. 2 og 3 taler om, kaster vi skam over Hans navn. Og er ikke dette det samme som at forråde Ham?  -  19.10.21 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)