Forside Artikler Ærlig syndserkendelse
Ærlig syndserkendelse Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Onsdag, 18. august 2021 09:02

En god, troende kvinde reagerer på min forkyndelse af vor egen elendighed og vor samtidige redning i Kristi frelsesværk. Hun skriver:


”Jeg tror ikke, det ærer Jesu navn i en uendelighed at diske op med alt det, der kan plage En!”   Og hun fortsætter:  ”Lad os dog tænke på Jesu lære, inden vi vasker alt vort snavsetøj i fuld offentlighed!”


Hun insinuerer, at  jeg gør mig skyldig i dette.  Men lad os nu ikke gå fejl af hinanden.  Selvfølgelig tror jeg ikke på at vaske lagener i fuld offentlighed som førhen hos ”Oxford-bevægelsen, men derimod at ophøje og ære Golgata-værket, hvor Jesus som Guds Lam bar vore synder og sænkede dem i havets dyb (Mik. 7:19).


Den sag er klar.  Men at et troende menneske vedgår sin elendighed i sig selv og sin fuldkomne stilling i Kristus har med ærlig selverkendelse at gøre, hvor vi vandrer i lyset uden at pynte på os selv.  Er sandheden i os , vil syndserkendelsen også være i os  (1. Joh. 1:8). 


Det var den hos Paulus (Rom. 7::18, 20), hos Johs. Døberen (Mt. 3:14), hos Peter (Luk.5:8), Esajas (6:5) og hos alle gudfrygtige mænd og kvinder i historien.  John Bunyan, forfatteren til ”Pilgrimsvandringen”, vidner stærkt herom i sin selvbiografi ”Bundløs nåde.”


Eller som Spurgeon siger:  ”Vi kæmper med den indvortes synd samtidig med, at vi glæder os over at være fri for fordømmelse.”


Men det er ikke offentligt at vaske snavsetøjet.  Det ”vaskes” nemlig alene i enrum med Herren uden offentlig beskuelse, og personligt er jeg taknemlig for ordene:  ”Salige er de, som tvætter (ikke tvættede!) deres klæder, for at de kan få adgang til livets træ og gennem portene gå ind i staden!”  (Åb. 22:14).  Dér vil jeg gerne selv være. 11.8.21 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)