Forside Artikler Er vore snavsede lagener et offentligt anliggende?
Er vore snavsede lagener et offentligt anliggende? Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Onsdag, 18. august 2021 09:01

Ordene er lånt fra engelsk, når talen er om synder, Herren allerede har tilgivet i det skjulte, men som nogle tror skal bekendes offentligt.   Dette er ikke bibelsk.


Kr. Dagblad gengav d. 7/8.21 en ung mands slibrige ”bekendelser” om sex-afhængighed.  Men Gud hjalp ham til et nyt sexliv med en ny kæreste, ”vidner” han.


Jo, han kom ud af sin sex- og pornoafhængighed, men et evangelisk vidnesbyrd havde han ikke. Kristus blev trods lidt forblommet religiøsitet slet ikke nævnt.


Kun Han sætter syndens fanger i frihed.  Og her er min pointe:  Et selvoplevet vidnesbyrd om syndernes forladelse, betyder ikke, at syndens snavsede vasketøj hænges ud til nyfigen beskuelse.  Herom kan vises hen til adskillige ex i DNT.


Da den samaritanske kvinde vidnede sådan om sin Frelser:  ”Han har sagt mig alt det, jeg har gjort!”  (Joh. 4:39).  Hun udmalede ikke de konkrete synder, men hun havde angrende fundet frelse i Jesus, og det var mere end nok.  Kun Han behøvede at kende hendes omfattende synderegister. Han gav hende et helt nyt liv.


Trods en fortid som ”spotter, forfølger og voldsmand”  (1, Tim. 1:13), nævner Paulus  ikke i detailler, hvilke uhyrligheder han begik.  Det var nok at sige: ”Han tilgav os alle vore overtrædelser!”  Kol. 2:13. Også han fik et nyt liv med en ny natur og ny kraft.


Min egen vantro fortid var ond, men Guds Ånd tillod ikke, jeg gik i detailler herom men jeg kunne nu vidne med  Paulus:  ”Barmhjertighed blev mig til del, fordi jeg i min vantro ikke vidste, hvad jeg gjorde. 1. Tim. 1:13.  Ja, de ord passer på mig.


Johannes ser også sig selv som en tilgivet i Ham som er ”soning for vore synder, ja, ikke alene for vore (de troendes) synder, men også for hele verdens.”  1. Joh. 2:2.


Jeg tror ikke på ”bekendelsesmøder”, som Oxford-bevægelsen med sine ”5 absolutter” markedsførte i gamle dage.  En slægtning blev bundet til den vildfarelse, men kom ved Guds nåde ud af den.  Hun sagde senere:  ”Var jeg fortsat dér, var det blevet min død!”  Frelsen i Kristus er liv og liv i overflod til sand frihed. 14.8.21 -jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)