Forside Artikler Et lykkeligt sted at være trods kriser og epidemier
Et lykkeligt sted at være trods kriser og epidemier Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 21:05

En af mine religiøse venner i Nordjylland ringer med mellemrum til mig.  Denne gang bad hun mig forklare, hvad ordet ”prise” betyder.

Det er, forklarede jeg hende, at takke Gud for noget, man er glad for. Denne ”pris” el. lovprisning handler først og sidst om det, Han har gjort for os i Jesus Kristus.

Min jyske ven er religiøs, men uden  et glad vidnesbyrd om frelsen i Kristus af  nåde. Den slags religiøsitet finder vi overalt i en stor, besnærende mangfoldighed.

Jeg spurgte som ung en mand, som jeg var kommet i familie med og ansat t i samme firma som jeg selv:  ”Hvordan har du det i dag?”  Han svarede:  ”Når jeg er i Kristus, kan jeg kun have det godt!” Et godt svar, syntes jeg, men det viste sig senere, at han forkastede, hvad han kaldte ”Paulus´ kristologi”, dvs. hans forkyndelse af Kristus, men og talte i stedet om ”den historiske Jesus” som en stor rabbi, men intet mere.

”Hvordan kunne du så tale om at være i Kristus?” spurgte jeg ham senere.   Han svarede:  ”Dengang var jeg et søgende menneske”, men mente han nu havde fundet svaret i jødedommen.  Han er altså religiøs, taler i tunger hver dag, fortalte han mig, men fornægter ”kristologien” i DNT og har frasagt sig kristennavnet.

Jesus mødte mange religiøse ledere under sin jordevandring, - de gik også meget op i deres jødedom samt mange selvskabte traditioner, men ville ikke komme til Ham for at få evigt liv.  Joh. 5:40 -  ”I vor familie er de meget religiøse”, sagde engang min nyfrelste lillesøster, Ruth, til mig som 11-årig.

Jeg forstod hende ikke, men mente, det da var godt, de interesserede sig for religion.  Det gjorde jeg jo selv, men havde på det tidspunkt endnu ikke gjort nogen frelsende erfaring med vor Herre Jesus Kristus.

Men nu befinder jeg mig ved Guds nåde i Kristus og priser Ham for Hans uforskyldte frelse.  Jeg kan i denne Corona-tid fristes til at spørge:  ”Hvor skal jeg dog gøre af mig selv?” isoleret fra mennesker.  Og Ånden tilhvisker:  ”I Kristus!”  Ja, samme lykkelige sted, hvor Paulus trods fængselslænker befandt sig ”med al den himmelske verdens åndelige velsignelse”  (Ef. 1:3).  Jeg har det ikke godt noget andet stedet.

15.10.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)