Forside Artikler Det evigt uforanderlige dilemma
Det evigt uforanderlige dilemma Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 20:59

Som dreng hørte jeg prædikanten Børge Wellejus tale en aften i Kbvn., le om tidens største problem og dets løsning.   Det blev til et såre enkelt budskab om grundårsagen, som er synd og om frelse i Jesu blod.

Det blev understreget, at synden er årsag til alt moralsk uføre, og at det eneste middel til syndens renselse og bortskaffelse, er Jesu blod. .

Endeløse sexisme-sager optager nu medierne.. Sex-krænkeren, Frank Jensen, sagde ved sin afgang:  ”Det er ikke synd for mig, for synd er der ikke noget, der hedder i politik!”  Men ak, lige den erkendelse mangler.

Afdøde udenrigsminister Per Hækkerup hørte jeg m. min kone i 60´erne i et ungdomsprogram i radioen tale om synd. Det udløste munterhed, men han gjorde det m. alvor i politisk kontekst sagde bl.a.:  ”Intet menneske kan holde ud at leve i synd.  Det kan gå for en tid, men ikke hele tiden!”

Ordene gav et gip i os, da vi hørte den sætning, der som sagt dog kun havde politisk adresse.  Svigt overfor u-landene var synd, sagde han.

Senere blev ordet igen, da den italienske kommissær-kandidat Rocco Buttiglione i 2004 i en høring kaldte homosex for synd. Han blev vraget og sendt hjem.  Primus motor i denne sortie var Nyrup Rasmusssen.

Nu indføres ”ny kultur” i stedet.  Men den vil højst blive som en kalket grav fuld af døde (el. levende) lig.  Wellejus havde ret for over 65 år siden.  Prædiketeksten ved TV-gudstjenesten d. 18/10 berørte bl.a. ordene om ”Guds Lam” i Johs.ev. 1,  men hvor vi dog savner en hellig vækkerrøst, der taler med anderledes alvor om synden som problemet og om frelsen ved Jesu blod.  men ”deres gerninger hindrer dem fra at vende om til sin Gud, for de har en utugtens ånd i sit indre.”  (Hos. 5:4, norsk ovs.).

Sådan talte de gamle profeter, men hvem tør tale sådan i dag?

19.10.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)