Forside Artikler Det alternative juleevangelium
Det alternative juleevangelium Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 19:29

Juleevangeliet fra Lukas 2 lyder til os fra mange kirker, radio og TV, om end  måske mere som  ”fyld” og tradition, men det lyder dog glædeligvis.

Der findes et alternativt juleevangelium i Mattæus 2 om de vise mænd fra Østerland, som spurgte:  ”Hvor er jødernes nyfødte konge?” Landets førende teologer havde svaret, som hjalp vismændene videre på vej til Betlehem  uden at  de selv gik. Hvorfor mon?  De vidste jo ud fra Bibelen god besked, om Jesu fødsel og fødested,  Hans unikke person og guddommelige bestemmelse m.m., men de blev hjemme. Vismændene havde ikke særlige teologiske forudsætninger, men kun ledestjernen at gå efter, og det var jo præcis det, de gjorde.

De ”bibelstærkes” teologi forandrede ikke deres liv, for det er jo ikke nok at kunne håndtere og udlægge juleevangeliet, som især præsterne kan, hvis teologien ikke fører til omvendelse og Kristi efterfølgelse.  Det var præcis Søren Kierkegaards problem med ”præstekompagniet”, som han kaldte dem, og det vil det nok også være i dag.  Det er dog ikke juleevangeliets skyld, som lyste op i hyrdernes hverdag på marken uden kunstig tingeltangel.

Ligesom det gør det i dag.

Jørn Nielsen, H.C. Lumbyes Vej 159A, Næstved

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)