Forside Artikler I julen drak jeg mig fuld!
I julen drak jeg mig fuld! Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 19:27

Ja, men det var med den bibelske ”fuldskab”, der er nævnt i Ef. 5:18:  ”Drik jer ikke fulde i vin, men lad jer fylde af Ånden!”  Dette er jo for en lydig troende en fortløbende, kontinuerlig erfaring, men ind imellem særlig mærkbar som i dette tilfælde årle 1. juledags morgen.

Min gode ven, Th. Mundus, oplevede i forkyndertjenesten en sådan berøring af Guds gode Ånd, at han dybt bevæget måtte sætte sig ned nogle øjeblikke, hvor der så blev sunget en sang, hvorefter Mundus fortsatte at prædike.  Jeg tænkte netop på ham også.  ”Har du det altid sådan, blev han spurgt?”  Han svarede:  ”Nej, i så fald ville jeg ikke kunne leve!”

Jeg gik om formiddagen en dejlig tur i solskinsvejr m. min dansk/norske svigersøn, Lars. Vi havde samtalestof til mange km, men det tillod min svækkede tilstand ikke, dog samtalede vi opbyggeligt om grundlæggende, åndelige sandheder, dvs. om det, apostlen kalder ”den læreform,  til hvilken I blev overgivet”  (Rom. 6:17).  Jeg delte med min svigersøn de hovedpunkter, der om morgenen var ”kommet” til mig til åndelig fornyelse og opvækkelse.  Dem vil jeg ikke nævne her, men i vedh. fil kan du se dem i kortfattet, ”telegrafisk” form, hvis du er interesseret.

Vi samtalede om den undervisning (”læreform”), som savnes idag, hvor det ofte er platforms ”performance” med scenevant ungdom med mikrofoner, flagrende ledninger og trommerytmer, såkaldt ”lovsang” og en vis ”Jesus-begejstring”, der dog tegner et vrangbillede af den apostolske, ”paulinske” undervisning.

Vi delte med hinanden taknemlighed over forkyndende brødre, vi havde kendt, som på en anderledes solid måde forkyndte evangeliets og korsets bærende lærdomme.  De lærte mig som ung at blive en god ”romer”, dvs. drikke af Romerbrevets frigørende undervisning (”læreform”),  - uden hvilken mit trosliv ville have set ganske anderledes ud i dag.

Det slog mig i morges, at den mand, som bad os give agt på ”den sunde lære” samtidig var den mand, der om føje tid skulle give sit martyrblod for det, han forkyndte, hvor svigtet og ensom han end til sidst følte sig. 2. Tim. 4:16.  Hans undervisning var den samme, hvad enten den blev forkyndt under beskyttende forhold hos venner eller i lænker i et romersk fængsel.

Selv befandt jeg mig i sandhed i beskyttede forhold i familjens skød, som gjorde mig godt, men jeg tænker ofte på det, en gudfrygtig kvinde kunne sige til mig:  ”Du vil blive prøvet på det, du prædiker!

26.12.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)