Forside Artikler Om at kunne tyde vor tid (1. Krøn. 12:32)
Om at kunne tyde vor tid (1. Krøn. 12:32) Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 19:00

Mens valgkampen endnu rasede i USA, bragte ”Udfordringen” flere iøjnefaldende profetier, der forudså, at Gud ville lade Trump fortsætte som præsident, - en mission, der sammenlignedes med Israels messianske befrier, kong Kyros, i DGT.  Men som bekendt holdt profetierne ikke vand, selvom der nok stadig vil være dem, som ”profetisk” og mirakuløst forventer forsættelse af det, de mener er Trumps kald..

Men der kommer næppe flere ”profetier” i så henseende.  Nu får de kristne et nyt statsoverhoved at bede for, sådan som vi altid formanes til  iflg. 1. Tim. 2:1-5.  Denne apostolske formaning (som er det samme som Guds ord), blev fremsat, medens et romersk, gudløst styre var blandt dem ”i høje stillinger” i antikkens diktatur, som kristne skulle bede for.

Men selvfølgelig er det ikke godt at sige, hvad der endnu vil ske af forførende påfund, inden Herren selv vil ”stige ned fra Himmelen” for at bortrykke til sig sit ventende folk, 1. Tess. 4:13-18 – 1:10, medens den religiøse og politiske verden blindt og trodsigt vil løbe linen ud.

Ja, dette er, hvad nok nogle af os nu bliver mindet om, ikke for at hetze mod noget bestemt statsoverhoved, men for i et ”roligt og stille liv” – ja, ”gudfrygtigt og sømmeligt i alle måder”  (1. Tit. 2:2) – at leve for Herrens ansigt over en Bibel, vor åbenbaringsbog.

Det er ikke det samme som at gå kloster, men tværtimod at have vore åndelige antenner intakte, så vi ligesom issakaritterne, må forstå os på tiderne og skønne, ”hvad Israel havde at gøre”  (1. Krøn. 12:32) – for Herren beder sit åndeligt oplyste folk om ”at tyde tidernes tegn”  (Mt. 16:3) i lys af Guds ord, som aldrig har været så aktuelt som nu.

8.1.21 - jn.

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)