Forside Artikler Når Kristus er sat udenfor rummet.
Når Kristus er sat udenfor rummet. Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 18:30

Jeg hørte engang om et maleri, der viste en FN-forsamling i et fint rum (hvor jeg engang selv har været på rundvisning), men udenfor rummet så man Jesus i en næsten udvisket hvid skikkelse, som blev forment adgang.

Ved præsident-indsættelsen blev ordet ”Gud” nævnt  (fx ”So help me God” – ”God bless the United States of America”) , men navnet Jesus Kristus blev udeladt.  For det er stærke fløje i Amerika inderligt imod, da  ikke-kristne hos fx muslimerne el. andre religiøse da forarges. De har intet imod ordet ”Gud”, men har det mod Jesus som de fortabtes Frelser.

”Gud” og et udglattende religiøst sprog er der stadig plads til, selvom landets højrøstede ateister ønsker det afskaffet som forfatningsstridigt.  Det er jo for længst sket hos os og i EU.  Men er et religiøst USA mere gudvelbehageligt end mit eget land?  Nej, selvfølgelig ikke.

Jeg talte engang ved en barnedåb her i Næstved.  En mand kom bagefter hen til mig og sagde:  ”Du taler ligesom vor pastor!” – ”Hvilken kirke kommer du fra?” spurgte jeg.   ”Ikke fra nogen, jeg er muslim!”  Det var min måde at tale på, han kunne lide, men ikke mit Kristus-budskab, hvad der gjorde mig ked af det. Hans kone ville da heller ikke hilse på mig.

En journalist konkluderede i et interview med Billy Graham på hans ældre dage:  ”Så har du altså fundet, at kristendommen er det bedste for dig?” Billy svarede:  ”Nej, ikke kristendommen, men Kristus!” 

Jeg bedrøves i min ånd, når jeg tit møder bekendende kristne, som hellere vil snakke politik end pege på Jesus Kristus.  De vil måske gerne have ordet ”kristendom” flettet ind i deres retorik, men den personlige og selvoplevede lidenskab for Kristus præger dem ikke.

Både USA og DK må tilbage til en Kristus-religion og ikke blot en religiøs religion.  For der er 2 ting, vi må frelses fra:  Både vor synd og vor religion.

24.1.21 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)