Forside Artikler ”Ham forkynder vi!” (Kol. 1:28)
”Ham forkynder vi!” (Kol. 1:28) Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 17:45

Så enkelt proklamerer Paulus, hvad hans lære går ud på, nemlig at forkynde Kristus og ikke blot sige noget godt om Ham.  At forkynde Kristus er noget andet end at forkynde kristendom og kristne sandheder og kristne, moralske værdier.

Jeg husker, en journalist i en video-samtale fik sagt til den aldrende Billy Graham, der som sædvanlig var levende nærværende med sit vidnesbyrd: ”Så har du altså fundet, at kristendommen er det bedste for dig?” Men B.G. gav dette befriende svar:  ”Nej, ikke kristendom, men Kristus!”

Mødet med den opstandne Jesus Kristus og ikke med en religion (som Paulus ellers kunne være professor i) fyldte nu hele hans horisont med fx ordene:  ”For mig er det at leve Kristus og døden en vinding!”  (Fil. 1:21).  Ikke noget om at leve ”kristeligt” og skrive afhandlinger derom, men at leve og forkynde Kristus med liv og sjæl.

Det blev hans lidenskab som nyfrelst.  Ap. 9:20.  (Ordret står der, Han forkyndte Jesus og ikke blot om Ham). Ligesom evangelisten Filip gjorde (i  Ap.G. 8:5),og se, hvad der skete: - ”og der blev stor glæde i den by (Samaria)”  (v.8).

Vore tanker går ofte til de ledende politikere her og til valgkampen i USA, som ikke kan undgå at optage os.  Men kun som stor underholdningsværdi for medierne, men med dybeste alvor for Guds folk, som på begge sider af Atlanten står frem og med et selvoplevet vidnesbyrd peger på Kristus som eneste frelsende svar i nødens stund.

Da ville vi vide, hvad ”syndernes forladelse” går ud på i vort eget liv og i andres liv. Og da forstår vi forskellen på politikernes alvorsfulde selvretfærdighed og hykleriske sorg over stedfundne skandaler, inkl. M. Østergaards fald, som mere smager af TV-underholdning end egen ydmyg syndserkendelse bag en skinhellig, moralsk facade.

I min egen svækkede isolation trænger også jeg til en helsebringende forkyndelse af Kristus med alt, hvad dette indebærer, - men næsten ingen kommer og gør det, -  jo, tak og lov, det gør Han selv gennem ordet og Ånden.  Og Hans ord er lige så godt som Hans person.  ”Ham forkynder vi”, - ja, det vil vi også gøre.  Hvad ellers?

10.10.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)