Forside Artikler Om at holde afstand og om at komme nær.
Om at holde afstand og om at komme nær. Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 17:27

En kristen ven gjorde opmærksom på, at i al talen om at holde ”Corona-afstand” er der også noget, der hedder Jesu nærhed.  En god påmindelse.

At leve i Herrens nærhed smitter på en ganske anden helsebefordrende måde.  Her er gode bibelord, jeg straks blev mindet om:

”Men at leve Gud nær er min lykke…”  (Sl. 73:28)

”Hold jer nær til Gud, så skal Han holde sig nær til jer!”  (Jak. 4:8)

”Lad os derfor med frimodighed komme nær nådens tro!”  (Hebr. 4:16)

”Så lad os komme nær med et oprigtigt hjerte…”  (Hebr. 10:22)

Ordet ”komme nær”  (gr. ”pros-erchomai”) står der  ordret. Herrens nærhed er os sikret ved Kristi blod (Hebr. 10:19), og vort kald er at tage Hans nærhed med os overalt.  Det kan uvilkårligt mærkes.

Det var nemlig ikke disciplenes intellekt eller teologiske uddannelse, der gjorde indtryk på det religiøse lederskab i Jerusalem, men den kendsgerning, ”at de havde været sammen med Jesus”  (Ap.G. 4:11), dvs. havde været i Hans nærhed. Det prægede dem mere end noget andet.

Vi vidner jo både med vor blotte tilstedeværelse og ved vore ord.  Det er sket mere end én gang, at kunder, som jeg besøgte som rejsende sælger har spurgt mig, om jeg var en kristen eller om hvilket kirkesamfund, jeg tilhørte, uden jeg havde sagt et ord. En Kristi discipel tager nemlig  Hans nærhed med sig uden selv at vide det.

Nogle siger til mig:  ”Ja, vi skal kun vidne med vort liv.” Men læbernes vidnesbyrd hører også med.  Det var mit problem som ganske ny kristen, som det vel har været for andre også, men ”det kan ikke skjules i længden”  (1. Tim. 5:25).  Herren vil hjælpe os over den ”hurdle”.

4.10.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)