Forside Artikler Kampen om Amerikas sjæl
Kampen om Amerikas sjæl Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 16:00

Ved præsidentvalget høres bl.a. disse ord:  ”Det er en kamp om Amerikas sjæl!”  Og:  ”Det er ikke om en ny præsident, men om en ny vej!”l

Dette e fint nok, men det virker hult at tale om landets sjæl og dets frelse, hvis ens egen sjæl, som skal formidle disse ord selv er fortabt?

”Thi hvad gavner det et menneske, om han vinder den hele verden, men må bøde med sin sjæl?  ”  (Mt. 16:26)

Jeg husker, min morfar holdt bibeltime i vort hjem.  Samtalen var om Mt. 16:26.  Det var i 1953, hvor vi netop havde åbnet os for Kristus som vor sjæls Hyrde og Tilsynsmand (1. Pet. 2:25), og jeg nød min myndige morfar sidde dér ved bordenden med livets ord til en levende ordveksling.

Dengang talte Billy Graham til nationen, hvis afkristning ikke tåler sammenligning med det frafald og den gudløshed, som accelererer derovre i dag. Åh ja, der er grund til at tale om Amerikas sjæl, som er underlagt de helvedes kræfter, der nedbryder moral og gudsfrygt, og som mere og mere ”sætter en ære i deres skam”  (Fil. 3:10).

Det om Amerikas sjæl er relevant, og tænk om den blev mere end politisk skinhellighed i erkendelse af, hvad der er Amerikas virkelige ulykke.

Nu skranter jeg for meget til flere besøg, men når jeg var dér, var samtalen ofte om  ”the founding fathers”, dvs. nationens grundlæggere med respekt for Bibelen, som fik en central plads på skolerne. Valget drejer sig i sandhed om Amerikas fortabte sjæl og ikke om hadefuld mudderkastning mod hinanden – ja, om vækkelse eller undergang.

30.9.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)