Forside Artikler Om at bringe de små til Jesus
Om at bringe de små til Jesus Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 15:52

 Når jeg oplever glæden ved at dele evangeliet med små børn, som endnu kun kan lytte, men ikke læse, varmer mig særligt dette ord:

”De bar nogle små børn til Ham, for at Han skulle røre ved dem, men disciplene truede ad dem.  Men da Jesus så det, harmedes Han og sagde:   ”Lad de små børn komme til mig; dem må I ikke hindre, thi Guds rige hører sådanne til.  Sandelig siger jeg jer:  Den, der ikke tager imod Guds rige som et lille barn, kommer slet ikke ind i det.  Og Han tog dem i sin favn, lagde hænderne på dem og velsignede dem.”  Mk. 10:13-16.

Jeg véd godt, at vor folkekirke (mis)bruger dette ord som et nærmest magisk barnedåbsritual, men læs dette bibelord forfra og bagfra, og du finder intet tempereret dåbsvand i det ord, men kun Jesus. 

Ironisk nok udtaler ofte spædbarnets forældre efter kirkebesøget: ”Vi vil ikke påvirke barnet religiøst, men lade det selv tage stilling , når det bliver stor nok til det, uanset de i kirken blev formanet til, ”før barnet kommer til skelsalder at oplære jeres barn i den kristne tro og bede for det…”

Dér, i et sådant ondt hykleri, befinder stort set mit folk sig, selvom det formelt ved medlemskab af folkekirken abonnerer på ”den kristne tro”.

At hindre de små i at komme til Jesus er det styggeste, vi kan gøre mod barnet. ”Man gjorde et barn fortræd” var titlen på en bog at Tove Ditlevsen, som nok ikke tænkte på den fortræd vi gør mod det barn, som spærres vejen til Jesus.  Men større fortræd kan vi ikke gøre mod barnet.

Vi, der har prøvet at sidde sammen med de små og delt evangeliet med dem i et sprog, de forstår, har pludselig med Åndens hjælp en rigdom at øse af, som ikke fortjener at blive ”kogt ned” til døde ritualer.  O, du medvoksne,, tro ikke, du er blevet ”stor” for at nedgøre de små.  Dette gør Jesus harmfuldt, og du vil blive draget til ansvar af børnevennen selv.

21.2.21 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)