Forside Artikler David sang for Herren
David sang for Herren Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 15:26

”Salmernes bog” har især David som forfatter.  C.H. Spurgeon,  ”prædikanternes fyrste”,  som selv skrev mange bøger, begik som sit flere binds hovedværk udødelige kommentarer til denne bogs helligdomme med titlen ”Davids skatkammer”, selvom David ikke har skrevet det hele.


Herren havde salvet kong David som inspireret salmeskribent med perler, som vi i dag ikke vil undvære.  Tænk fx på ”hyrdesalmen” (23), ”bodssalmerne”  (32 og 51), de mange Messias-salmer og nogle mener , at den længste salme (119) også er af David.


Salmerne til gudstjenester sang David først alene for Herren (Sl. 18:1) som nye lovsangstoner i hans mund  (Sl. 40:4), typisk efter personlige kriser. Hans salmedigtning skyldtes Guds Ånd alene og ikke naturlige arveanlæg.


Det er især på mine ældre dage, jeg har fået et særligt forhold til Salmernes bog, som jeg har kaldt ” den troendes dagbog”, fordi den beskriver åndelige prøvelser, som også de troende gennemlever i livet.


Da jeg på min 15. års fødselsdag læste ”andagtsordet” fra  ”Lys på vejen”  (engelsk:  Daily Light on the Daily Path”), som er en harmonisk sammensætning af bibelord for hver dag, læste jeg den dag:  ”Syng Herren en ny sang”.  Det gjorde jeg så som ny Kristus-troende. Den gang vidste jeg ikke, at jeg selv en dag i stilhed ville begynde at skrive salmer, som jeg tror, Herren gav mig, og da føler jeg slægtskab m. David.


En gammel ven sagde med rette:  ”Det kan være en stor velsignelse at synge en salme”.  Vi har ikke altid lyst dertil, men da skal vi bede, siger Jakob, og da snart kommer en hellig lyst det til at synge lovsange (Jak. 5:13-14), hvad vi gør for lidt, men inspirationen er ofte ”Salmernes bog”, ja denne Kristus-forherligende bog, som vor Frelser selv brugte midt i påskelidelsernes gru (Mt. 26:47), som var for dig og mig.  -  29.3.21 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)