Forside Artikler Omvendelsens ”must”.
Omvendelsens ”must”. Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 09:46

En Herrens tjener sagde engang til mig:  ”Husk at tæt op ad de største sandheder ligger de største løgne”, - relevante ord også i vor tid..


Det er en sandhed, at ”enhver, som tror på Ham (Jesus), ikke skal fortabes, men have evigt liv!”  (Joh. 3:16) og:   ”Af nåden er I frelst ved tro;  det skyldes ikke jer selv, Guds er gaven!”  (Ef. 2:8


Men…det er løgn, at en bekendelse til troen på Jesus, er nok ind for evigheden.    Jeg har mødt utallige ”fromme” mennesker, som siger, de tror på Jesus uden dog at erfare Åndens indre vidnesbyrd.


Der kan tales sødmefuldt om troen på Jesus, men uden omvendelse , for den stemples tit som ”lovisk”.  Men troen på Jesus og fortrøstningen til  Hans blod forudsætter, at en sand omvendelse har fundet sted.


I Jesu absolut korteste vækkelsesprædiken lyder det:  ”Tiden er inde, og Guds rige er kommer nær;  omvend jer og tro på evangeliet!”  Mk. 1:15.


Ingen tør vel sige:  ”Jeg tror ikke på Jesus!”  Nej, de siger:  ”Jeg tror!”  eller som en præstefrue sagde til mig:  ”Jeg tror på alt, hvad der står i trosbekendelsen!”  Alt dette går an uden der er sket nogen omvendelse til det nye liv, Bibelen kalder ”med omvendelsens frugter”.


”Vi er alle født med ryggen mod Gud og må derfor omvendes, også de barnedøbte!” – sagde en troende præst.


Det var også min ringeagtede morfars radikale betoning, hvad der skurrede i vor religiøse slægts øren, som alle vil sige, at de tror på Jesus.


Omvendelsens nødvendighed var også Hans Nielsen Hauges ”linje” som Norges største lægmandsprædikant i 1700/1800-tallet.  Han var en ung bondegut, men alligevel nåede det ord, Herren gav ham, vidt ud i  skrift og tale.  Trods dårlig retskrivning blev han Norges mest læste forfatter, og al lægmands forkyndelse op til vor tid har sit udspring i HNH´s virke.  Han var hadet af præsteskabet, men forblev dog loyal mod dets statskirke.


Han taler efter sin død (i 1824) til os om vækkelse, der til alle tider er et spørgsmål om liv og død i en tid med ofte sentimentalt Jesus-føleri.


Thi:  ”Op ad de største sandheder ligger de største løgne!”  20.7.21 - jn

Senest opdateret: Fredag, 13. august 2021 09:47
 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)