Forside Artikler Når alderdommen bliver en ven
Når alderdommen bliver en ven Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 09:02

Jeg sagde til en ældre ven, som i dag besøgte mig, og som er 3 år ældre end jeg.  Så han forstod mig godt, da jeg sagde:  ”Jeg har ikke vænnet mig til at blive gammel!” ” 

Lad os alligevel vedgå vor alder. Bild ikke folk ind, at du er yngre, end du er!. Alderen afløses af evig ungdom for Kristus-troende mennesker: ”Vi skal blive Ham lige, for vi skal se Ham, som Han er!”  (1. Joh. 3:2), siger Bibelen om den kommende herlighed!

Alderdommen  har for troende et evighedsperspektiv, som den gudløse verden ikke kender. Alderdommen bli´r da en ven. Ja, Bibelen taler realistisk herom.  ”Jeg vil dele et meget relevant bibelord med dig” sagde jeg til min aldrende gæst, som jeg havde glædet mit til at se.  Vi har jo trods alt været venner i over 60 år!

Jeg læste for ham 2. Kor. 4:16:  ”Derfor taber vi ikke modet; tværtimod, selvom vort ydre menneske går til grunde, fornys dog vort indre menneske dag for dag!” og Bibelen fortsætter i samme åndedræt med at tale om den ”evige vægt af herlighed”, der vinker forude. Åh ja, ordet, jeg gav min ven, har i sig en usynlig bærekraft, som jeg ikke kendte til på samme måde i min virile, sportstrænede ungdom.

En mand er en mand og et ord er et ord, siger vi.  Sådan er det ikke altid i denne forløjede og svigefulde verden, men det er evigt sandt om vor korsfæstede og opstandne Frelser, vor Herre Jesus Kristus. Tvivler du på Hans troværdighed?

Findes der et helvede?  Ja, men det er ikke bestemt for dig eller nogen anden.  Bibelen siger, det er bestemt for djævelen og hans engle, men har du valgt at følge djævelen i alt hans væsen, har du valgt side og må også følge ham dér, hvor han er bestemt til at være og være borte fra Guds ansigt for evigt!

Det evige valg træffes her på jorden.  Der er én mindre god ting at sige om alderdommen.  Jo ældre en ikke-troende bliver, jo mere sløves han/hun overfor evigheden.  En har sagt:  ”Du er ikke færdig med livet, så længe livet ikke er færdig med dig!”   O, lad Kristus da blive dit evighedsvalg!  26.5.21 - jn

Senest opdateret: Fredag, 13. august 2021 09:02
 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)