Forside Artikler Et åndens vejr
Et åndens vejr Udskriv Email
Skrevet af Alan Navaratnam   
Fredag, 13. august 2021 08:29

”Da lød der med eet fra Himmelen en susen som af et vældigt åndepust (norsk: stormvejr), og den fyldte hele huset, hvor de sad.”  Ap.G. 2:1


Min gode ven, Rolf Svindland, og jeg var gæster hos et troende ægtepar på Moltustranda i provinsen Sunnmøre, Norge, for 62 år siden.

 

Der var noget særligt ved det sted, for dér oplevede fik Rolf den måske største vækkelse i sit liv.  Det var i 1957, og nu genså han stedet og havde igen forkyndelse på det lokale bedehus (som nordmændene kalder et missionshus).  Det var i øvrigt også det år, jeg selv oplevede vækkelse blandt ungdommen på øen Haramsøy.


Nu sad vi en flok troende venner i et godt hjem og samtalede selvfølgelig om den nuværende, åndelige situation og om der var mere at gøre.  Ved den lejlighed sagde Rolf:  ”Vi kan kun bede Herren om igen at sende over os et Åndens vejr.”


Hans ord har fulgt mig gennem årene, og de er til enhver tid aktuelle, for de hæver sig op over opslidende diskussioner, lærestrid, uenigheder og  meget mere.  Det ”Åndens vejr”, vi læser om i Ap.G. 2:1 ”fyldte hele huset, hvor de sad.” Måtte kristne hjem igen opleve en sådan fylde.


Ja, sådan som vi sang i en gammel vækkelsessang:


Ingen vakre kirker, intet tempel,

men i hjemmene der trængsel var,

ingen ritualer, alt var enkelt,

men Guds kraft var mægtigt åbenbar!


Pinsedagen var en historisk dag, ligesom både Jesu fødsel, korsfæstelsen og påskemorgen var det.  Men pinsens ”stormvejr” til vækkelse skal vi stadig bede om.  Den, som har oplevet blot lidt af dette, bliver aldrig den samme igen.  I Norge var jeg i min ungdom til mange bibelstævner, hvor ypperlige forkyndere gav solid, sund bibelundervisning.  Men det, der prægede dem, var ikke deres store bibelkundskab, men de vækkelseserfaringer, de havde gjort i tjenesten.  Der var noget forunderligt grebethed over disse brødre . Mange navne kunne nævnes.


Er vækkelsernes tid forbi?  Tilsyneladende ja, -    men nej, vi skal ikke smide barnet ud med badevandet og afskrive Åndens vejr fra Himlen. Vi må vi bede som profeten Habakkuk angående Guds gerning: ”Lad den ske igen!”  (Hab. 3:2, ny ovs.)

28.9.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)