Forside Artikler Vogt dig for kvinder!
Vogt dig for kvinder! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 11. september 2020 08:31

I min pure ungdom blev jeg gode venner med gedigne, norske brødre, som Herren sendte på min vej – ofte til åndelig hjælp.  En af dem hed Gustav Nielsen, som både var lærer og en benådet forkynder med et klart og afklaret evangelisk budskab.  Jeg beklager i dag, at jeg ikke opbevarede de gode breve, han skrev til mig.

Et af dem sluttede sådan:  ”Nu til slut én ting til:  Vogt dig for kvinder!”  Han fortalte, uden at nævne navne, om prædikanter, som havde lidt skibbrud pga. kvinder.  Jeg var ung, uerfaren forkynder og tænkte dengang mere på sjæles frelse end på kvinder og kønne, norske piger.  Slukkedes denne nidkærhedens flamme hos mig, var jeg ulykkelig og ønskede mig blot begravet i en af de dybe, norske fjorde.

Senere i livet har jeg set på alt for nært hold, hvad min ven advarede mig om.  Den ene prædikant efter den anden ødelagde deres liv og vidnesbyrd pga.  fremmede kvinder.  Det gør mig næsten fysisk ondt at tænke på det, og jeg har aldrig følt trang til at kaste med sten, men altid tænkt:   Du kunne have været en af dem hvis det ikke var for Guds store nåde.

”Nær var jeg kommet i alskens ulykke…”  (Ord. 5:14), siger Salomon, og det er også sket for mig.  Ja, det var nær ved, men mere tillod Herren ikke. 

Afdøde cand.jur. Poul Madsen fortalte mig om alle de mange kvinder, der lagde an på ham, mens han endnu var forholdsvis ung enkemand. ”Jeg kunne skrive flere bøger herom!” -  ”Engang ventede en kvinde på mig på mit hotel”, sagde han og fortsatte:  ”Havde jeg givet efter for fristelsen, ville mit liv i dag have været ødelagt!”

Jeg fik endnu mere sympati for denne ”hellige” mand, som andre altid satte på en lidt for høj piedestal, men tænk, også han kunne blive seksuelt fristet!

Men de, der i kampens hede er faldet som soldater ved fronten, hvad med dem?  Kan de genoprettes?  Spurgeon svarede engang på det spørgsmål:  ”Ja, hvis deres ydmygelse er lige så stor som deres fald!”   Davids salmer 32 og 51 vidner herom.

Den ældre, norske forkynders ord lyder stadig som ekko i min sjæl.  Men hvor lyder en tilsvarende advarsel i denne sex-sindssyge tid, fra prædikestolene i dag?

10.9.20

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)