Forside Artikler Vor mission er – mission
Vor mission er – mission Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 11. august 2020 15:50

Jeg spurgte engang den kendte forkynder og skarpsindige jurist Poul Madsen (1916-2009), hvorfor han interesserede sig så meget for politik.  Hans gode svar var:  ”Jeg interesserer mig for, hvordan vort land styres.”  Vel anbragte ord, synes jeg.

Denne tidsfornemmelse hører med til at ”tyde (kende) denne tid” (Luk. 12:56) og altså ikke en fjern fortid.  ”Det skal I gøre”, siger Rom. 13:11, ikke for politisk eller humanistisk at forbedre verden, men for at blive bedre stridsmænd for Kristus.

Genfødte kristne er nemlig ikke kaldede til at forbedre verden, tværtimod vil de forkynde frelse fra ”den nuværende, onde verden” (Gal. 1:4), som haster mod sin undergang (1. Kor. 7:31), og som stadig er i den ondes magt.  (1. Joh. 5:19)

Politikere har et pessimistisk fremtidssyn som fx Churchill, der spurgte Billy Graham  i 1954:  ”Har du noget håb for morgendagen?” Billy svarede ham udelukkende med gode bibelord om Kristi genkomst. Derefter bad de sammen – på B.G.´s forslag –, hvad Churchill satte pris på. -  Den planlagte 10 min.´ audiens kom til at vare 40 min.

Vi er ikke af verden, men sendt til verden (Joh. 17:14-18). Jamen, ”Hvad får vi ud af det?” spurgte Peter.  Absolut intet lige nu, men – siger Jesus - ”ved verdensgenfødelsen”, dvs. i den kommende herlighed (Mt. 19:28).  Jesus var ikke nogen moderne ”herlighedsteolog” der ”ved tro” lovede materielle fordele i denne verden, men Han pegede på en herlig fremtid med Ham selv, - ja, DNT er mættet med en sådan forkyndelse. Hans vækkelsesbudskab er sammenfattet i Mk. 1:15.

Vi skal leve ”med tanke på Hans tilsynekomst og rige (2. Tim 4:1) som de Kristi ambassadører, vi er kaldet til at være.  Ikke stridbart at modarbejde el. kritisere hinanden, men i én Ånd ”stride sammen for troen på evangeliet! (Fil. 1:27)

Lad den Kristus-forladte og verdsliggjorte kristenhed m.fl. gerne forblommet tale om at forbedre en allerede domfældt verden, men vor trosstrid og vort evighedsperspektiv er herligere.  Lad os indse dette her på falderebet og ikke lade os umyndiggøre af tidsåndens opblæste forstå-sig-på-magere, men underlægge os Herrens myndighed og gode frelsesvilje.   Luk. 10:19. 1. Tim. 2:4 

-  11.8.20 – jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)