Forside Artikler ”Husk din stok!”
”Husk din stok!” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 11. Juli 2020 06:55

Som ung lærte jeg at tage til mig ord, som reelt og primært er sagt til  Israel.  Men deres åndelige betydning er til os.  Fx ordene:  ”Jeg vil aldrig slippe dig og aldrig forlade dig” blev oprindeligt sagt til Josua, men i Hebr. 13:5 bliver de sagt til os.

I  Zak. 8:4 står der, at ”atter skal gamle mænd og kvinder sidde på Jerusalems torve hver med sin stok i hånden, fordi de er gamle…”   Nu hvor jeg selv er gammel m. min trofaste stok, tager jeg dem som en smilende og foryngende hilsen til min alderdom.

Disse gamle folk skal atter sidde på Jerusalems torve, står der, dvs. steder m. mange mennesker, og dér skal de sætte sig, uden at lade deres stok ude af syne, da det måske kniber med at springe rundt ligesom de ”legende drenge og piger”  (v. 5).

O, trøsterige ord til en olding som mig, der humper afsted, som er ordene ”Living Bible” bruger.  Måske kan de også glæde nogle af mine medgamle!  Prøv at se dem for dig!  Dér sidder de med deres stok,- ikke sløvt åndsfraværende men ivrige efter samtale og et vidnesbyrd evt. ledsaget af en  lille tryksag, fx den  lille ”hjertebog”, som jeg selv bruger, og som efterhånden med sin smukke design er ganske udbredt.

Dagens hilsen fra Zak. 8:4 fortæller, at gamle folk (jeg er fx den ældste i vor andelsboligforening) ikke behøver ”at gå i stå” og være initiativforladte.  Tværtimod har Guds rige mange ex på gamle, Herren bruger til inspiration for de unge, som ikke behøver at ”game” deres ungdom væk el. stå ledige på torvet.  Vor Bibel henvender sig med mange gode ord til netop de gamle, men dem kan jeg ikke gennemgå her.

Jeg husker min egen spæde, nyfrelste ungdom, hvor jeg hurtigt var i selskabt blandt andre troende unge, men dem, der virkelig gav mig noget og kunne svare på mine mange spørgsmål var ældre, erfarne Guds mænd, som jeg mindes med glæde og stor, stor tak til Gud.  Herren brugte dem i mit liv.

”Husk din stok råber min viv efter mig”, når jeg går ud.  Ja, ja, den skal minde mig om den smilende og optimistiske hilsen fra Zak. 8:4 om de ”gamle mænd og kvinder” med deres stokke under Herrens specielle velsignelse,  ”skræddersyet” til netop mig.

8.7.20 - jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)