Forside Artikler Om at være klart tænkende
Om at være klart tænkende Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 08. Juli 2020 04:56

Vor elskelige klasselærer i skolen, fru Hjørlund, belærte os, hvad der var digterens opgave og sagde: ”Digteren skal løse tidens bundne tanker.” 

Sådan bliver jeg aldrig, tænkte jeg fejlagtigt.  For vi er alle vi alle bestemt til at være tænkende mennesker.  Men hvorfor da al tankeløsheden?

Ja, det kunne den kære klasselærer gerne udæskende have spurgt os.

Efter et snart langt, møjefuldt liv tør jeg påstå, at al  ”tankerigdom” løsrevet fra den evige Gud er tom og ender i en åndelig blindgyde. Min påstand er Bibelens påstand, som kom ind i mit tankeløse liv som ung.

Den taler om de gudløse, som er ”formørkede i deres tankegang”, og fortæller os også hvorfor. Den siger, at det er ”som følge af deres hjertes forhærdelse” (Ef. 4:17-18), dvs. et hjerte, der har forhærdet sig overfor Gud.  Se, lige det aspekt savnede jeg hos vor ellers fromme klasselærer.

Forhærdede mennesker findes også hos ”store” tænkere.  For deres ”store” tanker er udsprunget af ”deres sinds tomhed” og trods mod Gud.

Omvendt er den barnesjæl, som tror på og beder til Gud en større tænker end både en Sartre, Russel, Georg Brandes osv.  Som fx det barn, der kom med disse forløsende lys-ord til sine kammerater, som med deres lærer diskuterede ivrigt Guds eksistens eller ikke-eksistens:

”I kan da nok forstå, at det er bedre at tro, at Gud har været der hele tiden, end at ingenting har været der hele tiden!”  Min norske, gode ven, som var deres lærer, fortalte mig:  ”Det var som om, den lille fyr huggede  en gordisk over, og han hørte en kammerat sige frigjort til en anden, da de løb ud i frikvarteret:  ”Tænk, at Gud har været der hele tiden!”

Ja, Han har været der hele tiden! Også for dig!  Bibelen siger, at Han er ikke langt fra en eneste af os (Ap.G. 17:27), men kom til os i den korsfæstede og opstandne Herre Jesus Kristus, Guds evige Søn, og er også kommet til dig i samme øjeblik du vi komme til Ham med al din vantro, forhærdelse og dit behov for tilgivelse og syndernes forladelse.

Da vil du tænke klart som aldrig før lige indtil dit sidste åndedrag!

5.7.20 – jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)