Forside Artikler Da Golgata kom til Sundby Vester Plads
Da Golgata kom til Sundby Vester Plads Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 11:50

I år vil der nok blive stillet ekstra skarpt ind på befrielsen og enden på 2. verdenskrig for 75 år siden.  Da var jeg kun 8 år, men husker meget.

I årene efter krigen kom der hver sommer et lille hold til vor legeplads på Sundbyvester Pl. med deres guitarer og sange.  Jeg havde da en stærk uvilje mod ”noget med Gud”.  Jeg havde nok i kammeraterne og fodbold.

Dette syngende guitarhold sang om ”Golgata” i et hyppigt gentaget omkvæd. Enaf de større kammerater kunne synge det for os, men nærmest for at ”vise sig” og gøre sig lidt lystig over det.

Før jeg var 15, kom jeg imidlertid til at elske, hvad Bibelen fortalte om Golgata.  Det har siden fået en herligere og herligere klang i mit hjerte. Dér døde nemlig Jesus for mine mange, mange synder, og på vej hjem fra et evangelisk møde sang jeg tit om Golgata.  Et omkvæd lød:

Herlige Golgata, herlige Golgata

dér synden blev sonet og gælden betalt,

herlige Golgata!

Jeg prøvede forgæves at opspore dette guitarhold, for jeg ville så gerne fortælle dem om min nyvundne Kristus-tro.  Nogle mente, de kom fra Frelsens Hær, men nej, mente jeg, for de har jo en ”frelseruniform”.  I evigheden vil jeg måske kunne takke dem for Golgata-sangen.

Senere kom jeg selv til at gøre som efterkrigstidens missionerende hold på Sundby Vester Plads i ind- og udland og fik set unge tage imod, hvad jeg selv havde modtaget.  ”Større glæde har jeg ikke!”  (3. Joh.br. v.4).

Jeg har ofte sørget over mine mange synder, men fundet endnu større nåde for hver eneste en af på Golgata!  Thi ”hvor synden blev stor, blev nåden endnu større!”  (Rom. 5:20)

17.2.80 - jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)