Forside Artikler Kan en genfødt kristen miste sin genfødelse og gå fortabt?
Kan en genfødt kristen miste sin genfødelse og gå fortabt? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 11:48

”Men selvom vi også taler således, er vi dog overbeviste om, at med jer, I elskede, står det bedre til, og at I har del i frelsen.”  Hebr. 6:9.

”Og jeg giver dem evigt liv, og de skal i al evighed ikke fortabes, og ingen skal rive dem ud af min hånd.”  Joh. 10:28.

Denne klumme har ikke plads til mange bibelord  til støtte for, at  frelsen i Kristus er evig, og at en kristen pludselig hopper ud af frelsen.

Dog er ikke alle enige med mig, og de henviser også til mange bibelord, der ”beviser”, at en troende alligevel kan gå fortabt. Men jeg siger som Paulus:  ”Således er jeg ikke blevet undervist om Kristus!”  (Ef. 4:20).

En færing sagde det sådan:  ”Du kan da nok forstå, at det menneske, som er født af Gud, slutter ikke lige pludselig med at være ikke-født!”

Jeg tror ikke, at Djævelen en dag vil komme til at sige:  ”Ha,  Nazaræer, du var sikker på hans evige frelse, men han blev alligevel til sidst min!”

Vel går det an hypotetisk at sige:  ”Selvfølgelig kan et troende menneske i kraft af sin frie vilje falde fra, men vil han søge at gøre det?”

Det er måske en sådan hypotese (antagelse) Hebr. 6:4-8 er inde på el. måske snarere m. nogle alvorsord om, hvor langt et religiøst menneske kan drive det til af religiøse oplevelser uden at have del i frelsen.  Jeg læser personligt Hebr. 6:9 i det lys.

Jeg fik del i frelsen, før jeg fyldte 15, og er nu en gammel mand.  Jeg har haft mine nedture og mørke selvopgivende stunder.  Men jeg har aldrig for alvor ønsket ikke at være en kristen længere.  Nej, det kunne jeg ikke.

Til slut:  Har du fået del i frelsen?  Eller er du blot en ”medløber”?  Altså en, der er ”faldet til” i et el. andet kirkeprogram?   Uanset hvor meget dette har ”smagt” dig, er selve frelsens spørgsmål for alvorligt til, at du kun gør det til at spørgsmål om at gå i kirke eller ikke.

– 15.5.20 - jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)