Forside Artikler Den uskrømtede, ægte syndserkendelse
Den uskrømtede, ægte syndserkendelse Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 11:45

Min gode ven og forkynder, Th. Mundus, skal have sagt: ”Jeg skjuler mit ansigt i mine hænder i skyld og skam, men jeg vil vidne om Ham!”  

Han gik dog ikke rundt med mørke miner, tværtimod formidlede han til sine omgivelser ægte, evangelisk glæde.  Sådan oplevede jeg ham som dreng. Mange førte han Herren, især i Norge, hvor han fik sin bedste tid.

Hos mange opstemte kristne mærkes liden ægte syndserkendelse.

Min morfar sagde som noget af det sidste på sit dødsleje:  ”Jesu blodestrømme sænker jeg mig i…” som er ord fra Brorsons vidunderlige salme ”Hvor vil mig anklage…”  (DDS 512).  Jeg tror ikke, at den salme findes i det frikirkelige repertoire.  Jeg håber, jeg tager fejl.

Min morfar identificerede sig med Brorsons salmer i sorgen over synden, men også i glæden over syndernes forladelse.  Ja, sådan var han.

En af min morfars nære venner, som var blind (”Blinde-Knudsen”) og havde et godt, evangelisk vidnesbyrd, udtalte engang:  ”Anger og omvendelse har fulgt mig som 2 vagthunde livet igennem!”

Personligt har jeg kendt mere til anger og omvendelse efter jeg blev en kristen end før.  Sådan tror jeg også, andre fejlende troende har det.

Den, der har fået meget tilgivet, elsker meget (Luk. 7:47) og vil have et anderledes sjælevindende vidnesbyrd. Det slår aldrig fejl.

Jeg har nævnt Mundus og min morfar, men vil hellere nævne Paulus, Johannes, Jakob og andre.  Paulus vidner:  ”I Ham har vi forløsning ved Hans blod, syndernes forladelse.”  (Ef. 1:7).  Og Johannes: ”Jesu Hans Søns blod renser os fra al synd.”  (1. Joh. 1:7). Og Jakob:  ”Vi fejler alle i mange ting…”  (Jak. 3:2).  Læg mærke til, at de alle siger ”vi” og ”os”, ikke ”de”.

Johs. Døberen, som var fyldt med Helligånden fra mors liv sagde i dyb syndserkendelse til Jesus:  ”Jeg trænger til at døbes af dig!”  (Mt. 3:14).  Jo mere åndsfyldt du er, jo mere vil også du kende til sand syndserkendelse.

30.3.20 - jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)