Forside Artikler Guds ord, min fryd og mit hjertes glæde!
Guds ord, min fryd og mit hjertes glæde! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 11:43

Jeg har kraftigt advaret imod den nye, udvandede 2020-Bibel, men jeg vil nu endnu kraftigere berømme og lovprise de hellige, uforvanskede, lutrede Skrifter, som apostlen Paulus minder Timoteus, om – og i lige så stærke vendinger:  ”Du kender fra barndommen af de hellige skrifter, som kan gøre dig viis til frelse ved troen på Kristus Jesus!”  (2. Tim. 3:15)

Guds ord kom også til mig barn, kun 14 år.  Men jeg husker godt min tid som vantro.  En aften besøgte jeg det parkanlæg, hvor jeg som dreng havde boltret mig vildt med andre gadedrenge, og jeg sagde halvhøjt til mig selv:  ”Her levede du engang i mørke uden selv at vide det!” 

Men hvad var sket?  Jeg vidste det knapt, men forstod senere, at det var den gode Hyrde, der søgte og drog mig ved sin Ånd til Guds ord.  Jeg blev genfødt ved Guds levende og blivende ord.  (1. Pet. 1:23).

Kære læser, véd du erfaringsmæssigt, hvad det vil sige at være gået over fra døden til livet (Joh. 5:24), ja, da véd du, hvad jeg taler om.  Hvis ikke, er jeg bange for, at du mangler den prik over i´et, som hedder at være født på ny, og som religiøse leder, Nikodemus manglede. Derfor sagde Jesus til ham:  ”Du må ikke undre dig over, at jeg sagde til dig:  I må fødes på ny!”  (Joh. 3:7).  Sådan taler Han måske også netop til dig.

Det får mig til at sige:  Bibelkendskab er ikke nok.  Jeg tror, Nikodemus kendte de hellige skrifter nærmet udenad, men manglede stadig en selvoplevet, genfødende erfaring med den Frelser, han talte med.

Da det skete i mit unge liv, blev Bibelen mere end et stykke teologi, men jeg kunne nu sige med Jeremias:  ”Mig blev dit ord til fryd og hjertens glæde!”  (Jer. 15:16).  Hånden på hjertet, kan du sige det samme?

Der tales så meget om smitte disse dage.  Men der er også noget, der hedder smittende glæde.  Den vidnede Jeremias om, og lykkelig er du, om du af hjertet kan vidne om Guds ord på samme måde.

1.4.20 - jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)