Forside Artikler Historiens største justitsmord
Historiens største justitsmord Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 11:42

Hvis det er sandt, hvad der blev sagt om Jesus:  ”Vi finder ingen skyld hos det menneske!” er korsfæstelsen historiens største justitsmord. 

Alligevel forkynder påskeevangeliet os, at den grusomhed, som med korsfæstelsen overgik den uskyldige, blev overordnet brugt af Gud som soningsoffer for verdens synd og er en central artikel i vor fælles trosbekendelse. Derfor er der en vis mening i at have et kors i vort og de nordiske flag.

Men korset er ikke et fyldestgørende symbol.  Det er derimod den åbne grav.  For var Han ikke opstanden, ville Golgata jo kun have været en parodi.  Det véd jeg godt er en trossag og er det ikke for den mosaiske tro, der stadig ikke anerkender Jesus som Messias og Guds Søn.

På en lokal skole, som jeg engang besøgte ved påsketid, havde børnene hængt op på væggen nydelige tegninger af Golgata med de 3 kors.  Jeg foreslog dem også at tegne den åbne grav, som måske var sværere at tegne, men de forstod dog pointet.  Hvis den kan designes som smykke, vil jeg være den første til at købe det og bære det, men korset som guld- eller sølvsmykke har jeg det dårligere med.

Jørn Nielsen, H.C. Lumbyes Vej 159A, Næstved

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)