Forside Artikler Nabosnak
Nabosnak Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 11:25

”Jeg kommer lige hen til dig”, sagde naboen, som jeg fik en venlig snak med over hækken, men ikke så tæt på som vist på tegningen.

Vi talte selvfølgelig en del om emnet over alle emner, nemlig Corona-krisen, og jeg sagde til ham:  ”Jeg har tænkt på, hvad jeg selv som kristen har at sige til mit folk.”  Naboen véd om mit ståsted, så jeg fortsatte:

”Jesus sagde i forbindelse med 2 ulykkelige hændelser, der netop optog sindene (Luk. 13:1-5), og det er det nærmeste, jeg selv tror, der skal siges  specielt i denne tid:  ”Hvis I ikke omvender jer skal I alle omkomme på samme måde!”  (dvs. lige så pludseligt). Der er stadig noget, der hedder ”omvendelse”, selvom ordet er afskaffet i den nye 2020-Bibel.

Naboer er som regel venlige overfor hinanden, og denne nabo hørte venligt på mig, bemærkede venligt og vel af høflighed mine skriverier i avisen, og den lejlighedsvise modstand mod mig fra visse læsere.  Det sker, men ikke så ofte.  Vinden var lidt kold, så min nabo måtte videre.

Da jeg igen var alene på terrassen, som også er mit åbne lønkammer med højt til loftet, måtte jeg sukke til Herren:  ”Du må hjælpe og danne mig, så jeg får sagt i denne tid, hvad der skal siges til vor tid!”  Vor Frelser kommenterede jo ikke det aktuelle samtaleemne ved blot at sige:  ”Jeg har ingen kommentarer!”  Det siger vi vel heller ikke, men vi kan alligevel optræde som om, det er det, vi mener, fordi vi ikke selv er åndeligt vågne.

Jeg må først og fremmest slå mig for eget bryst og bede, som troende mennesker bad før i tiden:  ”Send vækkelse og begynd med mig!”

Eet sted skal Herren jo begynde!

17.4.80 - jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)