Forside Artikler Bibelens vidnesbyrd
Bibelens vidnesbyrd Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 10:28

Da Bibelen kom ind i mit liv som knapt 15-årig, drømte jeg ikke om, at jeg en dag, ja i dag, ville have den sidste autoriserede oversættelse i mine hænder, 2020 Bibelen, som officielt udkommer d. 20. marts, og som jeg har lovet Bibelselskabet at anmelde på linje med andre anmeldere.

Det gør jeg med glæde, men også med bæven.  Hvordan skal jeg gribe sagen an?  Da Bibelen kom ind i mit liv, havde jeg kun en skrøbelig udgave fra 1870´erne, som en ældre gudfrygtig kvinde, som hed Maren, gav mig.. 

Sproget i den Bibel var ude af trit med det sprog, jeg talte, men min stærke hunger og tørst efter Guds ord var så stor, at jeg med glæde accepterede det ”gammeldags” sprog, eftersom det var selve ordets sandhedskilde, jeg søgte.  Snart fik jeg dog af min mor en mere up-to-date Bibel i 1948-oversættelsen, som stadig er den, jeg bruger mest i dag.

Men her er mit pointe.  Det gik snart op for mig, at uanset hvordan højt uddannede skriftlærde dissekerede og fripostigt flåede Bibelen fra hinanden, så er og bliver Bibelen et Åndens værk.  ”Drevne af Helligånden udtalte mennesker, hvad de fik af Gud” (2. Pet. 1:21), og som en god ven engang sagde:  ”Helligånden er den eneste sandfærdige teolog!”

Hvad der drev mig til Bibelen i min ungdom, var Helligåndens gerning, som gjorde, at jeg blev født af Ånden (født på ny) og nu drak af ordets kildevæld.  Hvis Bibelen ikke bliver Åndens tale til os, vil vi hurtigt komme til at ligne de åndsforladte skriftkloge, om hvem Jesus sagde:  ”I ransager Skrifterne, fordi I mener i dem at have evigt liv; og det er dem, er vidner om mig!  Og dog vil I ikke komme til mig for at få liv.”   (Joh. 5:39-40).

Ja, tænk, det går an at være kendt med Bibelen uden at kende vor Herre Jesus Kristus. I den religiøse verden findes små og store ”bibelmaskiner”, som aldrig har gjort en personlig erfaring med denne Frelser.

Jeg anmelder gerne den nye bibeloversættelse, men først og fremmest som et Kristus-vidnesbyrd.  ”For Jesu vidnesbyrd er profetiens ånd”  (Åb. 19:10), dvs. hele Skriftens Ånd og hensigt er at vidne om Ham!

Er Guds ord Åndens tale til os, vil den Ånd fylde os med vidnesbyrdet om Jesus ”i den dertil bestemte tid”  (1. Tim. 2:6) dvs. også i vor tid!

6.3.20 -jn

 
Copyright © 2023 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)