Forside Artikler Præsidentvalget i USA – Hvem holder Herren med?
Præsidentvalget i USA – Hvem holder Herren med? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. juni 2020 10:21

Her er et vidunderligt nøgleord i  forb. m. Josuas indtagelse af Jeriko:

”Og det skete, medens Josua opholdt sig ved Jeriko, at han så op og fik øje på en mand, som stod foran ham med draget sværd i hånden.  Josua gik da hen til ham og sagde:  ”Er du en af vore eller en af vore fjender?” Han svarede:  ”Ingen af delene, jeg er Fyrsten over Herrens hær; lige nu er jeg kommet!”  (Josua 5:13-14)

Åbenbarelsen af ”Fyrsten over Herrens hær” – et fænomen, som i teologien kaldes en ”Teofani”, som betyder en synlig åbenbarelse af Kristus – og han spurgte i virkeligheden Herren:  ”Holder du med os eller med vore fjender?”  Det befriende svar var:  ”Ingen af delene!”

Jeg er blevet mindet herom i forb. m. præsidentvalg i USA.  Hvem holder Gud med?  Trump eller en demokratisk modkandidat?  ”Ingen af delene!”

Da USA brugte militærmagt i 1991 for at befri Kuwait, sad Billy Graham i et gæsteværelse i Det hvide Hus og bad, mens George Bush (den ældre) fra det ovale værelse bekendtgjorde krigen.  De bad igen sammen senere den aften bad en god bøn, synes jeg.  Den handlede ikke om, at Gud måtte være på USA´s side, men at USA måtte være på Guds side.

Dette gælder også den enkelte af os.  ”Med Gud er vi altid i majoritet!”  sagde åndshøvdingen Jensen-Maahr engang.  Det befrier os fra den byrde at skulle forstå og diskutere stormagtspolitik.

Jeg spurgte engang som ung en ældre forkynder i Norge:  ”Hvordan oplevede du krigen?”  Han svarede:  ”Det var både en ond og en god tid!”  Den var god på den måde, at det ofte var en tid med åndelig vækkelse, forklarede han.

Det tror jeg også, det var i DK.  Da var det ikke et spørgsmål, om at få Gud til at holde med os mod tyskerne, men at være på Hans side.  Måtte det fortsat være vor udfordring nu, hvor onde kræfter mere og mere spidser sig til på alle måder.

21.2.20 - jn

 
Copyright © 2021 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)