Forside Artikler Død eller levende bibellæsning?
Død eller levende bibellæsning? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 19. oktober 2019 04:58


Mange gode mennesker, som læser disse ord, har i virkeligheden ikke noget personligt,  forhold til Bibelen. Andre læser den ikke i det hele taget.  Andre igen kun om søndagen, dvs. når fx præsten læser for "menigheden" lovbefalede bibeltekster fra det gamle og nye testamente.  Men der findes også skriftlærde, som kan dele af Bibelen udenad og kan underbygge deres påstande med bibelord.

Betyder det, at disse mennesker er født påny? Nej, ikke nødvendigvis.  Jesus sagde jo til de "bibelstærke" jødiske ledere:  "I ransager skrifterne, fordi I mener i dem at have evigt liv, og det er dem, der vidner om mig.  Og dog vil I ikke komme til mig for at få liv."  Joh. 5:39-40.

Tænk at "kunne"  skrifterne uden at eje guddommeligt liv!  Det er Herrens alvorlige anklage mod den tids teologiske elite.  Og er det også idag

En nidkær kvinde fra Adventistsamfundet besøgte mig for et par dage siden.  Hun var tydeligvis  blevet indoktrineret mht sabbatsloven, og hun "kunne" mange bibelsteder.  Jeg gav hende ½ time til frit at fortælle, hvad hun havde på hjerte.  Det gjorde hun ved oplæsning af mange bibelord, men  de spontane, sprudlende vandstrømme manglede.  Livet manglede.

Men hun var en ærlig sjæl, og jeg fik hende kær.  Og da jeg under kaffen spurgte ind til hendes eget, personlige frelsesgrundlag, bekendte hun sig ydmygt til Kristi stedfortrædende død og Hans forsoning.  Da fornemmede jeg, at trods alt var ordet blevet til nyt liv i Jesus for hende.

Hvordan læser du Bibelen - eller læser du den i det hele taget?  Er ordet blevet til åndeligt liv?  Læg mærke til, hvad Herren siger om skrifterne:  "Det er dem, der vidner om mig !"  Der står ikke, de vidnede om Ham, men de vidner (i nutid) vedvarende om Ham.  Sådan er bibellæsningen for den, som har gjort en personlig frelseserfaring med Kristus, og som lever af hvert ord, der udgår (ikke udgik) af Guds mund.  Mt. 4:4.

Gør op med dig selv indfor Gud, om du er en "død" eller en levende, genfødt bibellæser med Kristi Ånd i dit hjerte!

19.10.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)