Forside Artikler Om at gøre en evangelists gerning i vor tid
Om at gøre en evangelists gerning i vor tid Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 27. september 2019 02:04



Som så mange andre sympatiserer jeg med klimaktivisten, barnet Greta Thulenberg og med alle, som værner om Guds skaberværk, for ikke at komme i selskab med dem, "der lægger jorden øde" (Åb. 11:18), og som derfor rammes af den evige Skabers retfærdige dom.

Det har jeg gjort i min avis "Sjællandske", min bedste skriftlige prædikestol,  som springbræt til at pege på, hvad Bibelen har at sige om klodens fremtid, menneskeslægtens egentlige misere (nemlig oprør mod Gud) og dens løsning i Jesus Kristus og Hans lære (evangelium). Således kommer det Navn på lystavlen, som jeg har lært at elske overalt fra min tidlige ungdom.  Tak og lov!

Hvor længe jeg får lov at fortsætte, véd kun Gud.  Men den vrede reaktion udeblev ikke.  Den ene efter den anden avislæser kom selvfølgelig også til orde , hvor bitter galde blev hældt over mit gamle hoved, mens der samtidig lægges pres på avisredaktionen om at standse mig.

Hvad jeg forsøger at sige her og nu er blot, at anledningerne til at hejse korsets banner er flere, end vi  forestiller os.  Min avis´ debatspalter står fx åbne, men i de mange, mange år, jeg har boet i denne  provinsby med så mange kristne, er det så godt som ingen, der benytter sig af det.

Avisen hidkaldte mig engang for mange år siden for at få mere at vide om mit  "åndelige ståsted", som det hed.  Jeg lovede,  jeg aldrig i den offentlige debat vil afvige fra vor fælles kristne trosbekendelse. 

Udfordringen ligger i med vor trosbekendelse og Kristustro at både kende vor tid og træde frem sådan som Herren giver nåde til.  "Gør en evangelists gerning" (2. Tim. 4:5) har været min dagsbefaling, som jeg desværre kun alt for dårligt har levet op til. 

Men hvor ufuldkomne vi end er, skal vi ikke være forsagte af frygt for at få ørerne i maskinen.  Som jeg engang lærte i forretningslivet:  Den mand, der er bange for at gøre noget forkert, risikerer ikke at gøre noget i det hele taget!

27.9.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)