Forside Artikler "Jeg tror ikke, universet har nogen Gud!"
"Jeg tror ikke, universet har nogen Gud!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 02. september 2019 10:17



Jeg læste engang, at kun 5% af befolkningen er erklærede ateister, men i praksis lever langt de fleste et ateistisk liv, dvs. som gudsfornægtere.

Francis Schaefer gør i en af sine bøger et tankeeksperiment:  Forestil dig  2 venner siddende ved solnedgang i hver sin stol og ser mod den smukke aftenhimmel.  Den ene siger:  "Jeg tror ikke,  universet har nogen Gud!"
 .
Hans ven proteterer:  "Universet er ikke hjemløst, jeg tror på en personlig Gud som Himlens og jordens Skaber."   Han er religiøs, ikke nødvendigvis en genfødt kristen, men han "kan" sin trosbekendelse fra kirken.

Så går de hjem. Men sæt nu , siger Schaefer, at de begge i praksis lever et ateistisk liv, hvor Gud reelt ikke betyder noget for nogen af dem.   Deres nydelsesbetonede, verdslige liv ligner hinanden til ukendelighed.

Personligt taler jeg hellere med en ærlig ateist end en uærlig pseudo-kristen, selvom det ikke er let.  Men ateisten vil i det mindste ofte tage mig alvorligt, hvis han mærker, min Kristus-tro er alvorligt ment.

Da den norske vækkelsesprædikant,  Albert Lunde, som ganske ung kom nyomvendt hjem fra USA til sin fædrene gård i Syd-Norge, vidnede han for en af sine brødre og blev blankt afvist.  Da begyndte Albert at græde, hvorefter broren sagde:  "Hvis det virkelig betyder så meget for dig, vil jeg godt alligevel!" Og han blev vundet for Kristus gennem sin brors tårer.

Sådanne sjælevindere har vi set gennem årene.  Jeg selv blev ikke direkte vundet ved synlige tårer, men jeg tror, der med tårer ved blevet bedt for mig.  Hovedreglen er, at fortabte mennesker føres til frelsende tro ved et andet frelst menneskes vidnesbyrd.
 
"Han førte ham til Jesus" (Joh. 1:42) var et af de mange bibelord anbragt  på de hvide vægge i min morfars missionshus på Nørrebro.  Som lille dreng forstod jeg, at det var det, alt gik ud på.  Dér var det også, jeg blev vakt. Sjælevinderen hed Marinus Sørensen, en gudsbenådet evangelist fra Jylland, og hans omsorg for min unge sjæl glemmer jeg aldrig!

Jeg blev ført til Jesus for at jeg selv skulle føre andre til Ham!

2.9.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)