Forside Artikler Selv en genfødt kristen kan vildledes!
Selv en genfødt kristen kan vildledes! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 01. august 2019 09:26



Ja, det kan ske.  Men det vil ikke ske permanent, og intet Guds barn vil gå vildledt ind i evigheden, så sandt han/hun er et af Hans egne får, som den gode Hyrde taler om i Johs.ev. 10, hvor Han netop taler om "mine får."  De forbliver for evigt Hans!  Joh. 10:29.

Jeg har gjort mine smertelige erfaringer.  Jeg, som i min ungdom har set mange overgive sig som hjælpeløse til deres fortabte sjæles eneste Frelser, jeg véd, hvad det er at blive så indfanget af idealisme, heroisme, lovisk strenghed møntet på andre, humanistisk og dramatisk og med en imponerende og besnærende sprogrigdom og måske med et hang til Søren Kierkegaard, at jeg en kort overgang lod mig rive med.

Men altså ikke permanent.  Det evangelium, der havde frelst og genfødt mig som 14-årig, havde alligevel fået et så stærkt tag i mig, at jeg indså min midlertidige vildfarelse med idealer, mandsmod, "handlekraft", know-how  og foragt for alt det "middelmådige". Ak ja.  Men nu på min livsaften, hvor min vandringsstav snart skal nedlægges, er jeg dagligt bevidst om, hvor lidt idealer og selvgjorthed holder overfor evigheden, som jeg kun kan møde "bestænket med Jesu Kristi blod"  (1. Pet. 1:2), dvs. i tillid til det, Han gjorde for mig på Golgata ved Hans fortjeneste alene.

Mit ydre - men ikke mit indre - menneske går mer og mer til grunde (2. Kor. 4:17), og jeg kan idag ikke tænke mig ikke at istemme en lovsang.  Men det er vel at mærke "den nye sang" (Sl. 40:4), der ikke handler om nationalfølelse, "winner" kultur og succes, men om den opstandne Kristus og Hans fortjeneste.  Det være langt fra mig at rose mig eller synge om noget andet i glad samklang med apostlens vidnesbyrd i Gal. 6:14.

For jeg føler mig altid vidunderligt hjemme blandt dem, der vidner med genløsningens klang på evangeliets grund.  Ej mindst i denne tid, hvor mange forvirrende røster høres på de religiøse, opstemte platforme.
"Speak well of Christ" var en ældre forkynders råd til mig som ung.  Det lyder stadig om et ekko i min sjæl, og derfor citerer jeg ham ofte.

1.8.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)