Forside Artikler "Hvor véd du det fra?"
"Hvor véd du det fra?" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 24. Juli 2019 13:52


(Dette er skrevet i forlængelse af 2. Tim. 3:14-15)

Jeg bli´r af og til spurgt, når jeg vidner om det hinsidige:  "Hvor véd du det fra?"  Mit svar er det samme, som Paulus´ unge ven Timoteus ville give, og det lyder:  "Jeg véd, hvem der har undervist mig, og de har gjort Bibelen aktuel for mig, og gennem deres vidnesbyrd er min formørkede forstand blevet oplyst som aldrig før og bragt mig til  en personlig, selvoplevet tro på Kristus Jesus."

Bibelen el. "de hellige skrifter", blev nu ikke en opslået, religiøs facitliste,  men gennem mennesker, jeg mødte, fik jeg en underlig, indre vished om dér  at være på tryg grund, hvor jeg fra at være åndeligt hjemløs pludselig som det fortabte får var fundet af den gode Hyrde.  (Joh. 10:11).

Nogle synes måske, jeg omtaler min gode morfar lidt for hyppigt, men han var i virkeligheden kun en af de mange, der formidlede til mig Bibelens sandhedsord ved "Ånden, som gør levende" (Joh. 6:63).  Disse mænd var ikke selvbestaltede "forstå-sig-på-magere", men menneskelige redskaber, den evige Gud havde fyldt med sin Ånd og sendt på min vej.

De er nu alle hjemme hos Gud.  Men apostlen siger det samme til mig som til Timoteus:  "Bliv ved det, du har lært og blevet overbevist om..."  Jeg blev ikke påduttet autoritære dogmer, men der blev formidlet til min døde sjæl det Liv, som ene findes i Kristus.  Dets forkyndere forlod mig en dag, men overlod mig til Skriften, hvor jeg nu trygt og glad befinder mig.

Derfor er jeg herligt afklaret og sikker, men ikke skråsikker.  Jeg kender ikke til nogen anden sikkerhed end Kristus, som blev bevidnet for mig af forskellige mænd, som gav videre til mig, hvad de selv havde modtaget.
Dagsordenen er den samme som på Paulus´ tid:  at "overgive, hvad jeg selv modtog"  (1. Kor. 15:3).  Det er ikke gjort med at give andre en Bibel i hånden og sige: "læs den!"  Dens ord må personligt kunne bevidnes af levende, Kristus-troende vidner ligesom på Paulus´ tid og videre ned gennem historien, inkl. vor tid som er "den dertil bestemte tid." 1. Tim. 2:6.

24.7.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)