Forside Artikler Et tabu, som ikke mere er tabu!
Et tabu, som ikke mere er tabu! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 20. Juli 2019 13:15



Den folkekære Johannes Møllehave, som er min absolutte jævnaldrende (jeg er kun 2 dage ældre end han) indrømmer i  "Det ender jo godt", at døden og det evige liv engang var tabu for ham som ung præst i 70´erne.

Teologerne fik på universitetet indprentet, at miraklerne i Bibelen, herunder dødes opvækkelse, kun er myter, og at livet og evigheden er noget, vi oplever i dette liv, nicht weiter.  Sådan prædiker han ikke mere.

Jeg fortalte nogle tidl. skolekammerater årg. 1953,  som jeg iøvrigt havde lovet ikke at prædike for, om min samtale med hjertekirurgen Jens Lund  aftenen før operationen: :  "Hvis operationen går galt, vær ikke ked af det, for det betyder kun, at jeg har skiftet adresse!"  hvortil han lo hjerteligt og befriende og sagde ordret:  "Det må være herligt at være så afklaret!"

Den historie -  uden at "prædike"! - serverede jeg for disse engang så vårfriske skønheder, som livets barske realiteter dog nu havde indhentet. "Hvor véd du det fra?" spurgte en af dem lidt trodsigt.  Ja, hvor vidste jeg det fra?  Hvis jeg havde sagt som Møllehave gjorde i 70´erne og mange af hans ligesindede:  "Livet efter døden er en myte, vi skal derimod leve det liv, der skal leves nu! - ja, så havde jeg nok været mere "in" og populær.

Som skoledreng spurgte jeg min troende morfar, en både fremsynet forretningsmand og en evangeliets forkynder: "Hvad sker der med en troende, som dør?"  Jeg husker hans svar, som var det går:  "2. Kor.brev 5:8 siger:  Borte fra legemet, - hjemme hos Herren!"  og han tilføjede:  "Det er da så enkelt, at selv et barn forstår det!"  Fra den dag af har jeg ikke et sekund været i tvivl.  Deraf véd jeg det, kære skolekammerat!

Men Bibelens ord blev ikke en kold facitliste for mit intellekt, men en Åndens oplysning i hjertet, som åndeligt formørket selvklogskab ikke forstår, for Gud giverselv hjertet en forstand, som forstanden ikke har.

En sådan troens gave er i Kristus åben for enhver, der oprigtigt søger den.

20.7.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)