Forside Artikler "På knæ for Bibelen, professorer!
"På knæ for Bibelen, professorer! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 02. Juli 2019 08:26



Jeg læste igår en besnærende artikel i Kr.Dagblad om "Bibelens plads i historien", som er en anmeldelse af Oxford-professoren John Bartons digre værk "The History of the Bible.  The Book and its Faiths".

Der er i den lange artikel meget at få forstand af, især hvad der skrives om Martin Luthers forhold til Bibelen og hans opgør med pavekirken, der i praksis sætter traditionen over Bibelen, hvad der tangerer anmeldelsens ærinde, når det fastslås, "at det er menigheden, der skaber Bibelen og ikke omvendt" med henvisning til den oprindelige urmenighed, som ikke havde et samlet nyt testamente, som vi har idag.

Sandt nok, men nu har vi en hel Bibel, og der er ingen grund til at gøre Bibelen idag til en fortløbende tilblivelse i en omskiftelig historie, så at de, der alene bygger på Bibelen, står på gyngende grund, som en katolik engang skrev til mig.  Nej, vi står på klippegrund, "opbyggede på apostlenes og profeternes grundvold med Jesus Kristus selv som hovedhjørnesten."  (Ef. 2:20), og 2. Tim. 3:16 gælder idag hele Bibelen.

Jeg er heller ikke tilfreds med ideligt at høre om Grundtvigs "mageløse opdagelse", dvs. at vort trosgrundlag er ikke Bibelen, "men den levende Kristus, der er til stede i dåb og nadver."  Denne religiøse finte er kirken i vid udstrækning hoppet på og har dermed amputeret sig selv.

Nej, ikke i dåb eller nadver (som stadig har sin plads i Bibelen), men Kristus er i det af Ånden "indblæste"  ord (2. Tim. 3:16), som kun samme Ånd kan tyde for os (se 2. Pet. 1:29-21).  "På knæ for Bibelen, professorer" råbte Indre Missions-høvdingen, Vilh. Beck, til sin samtid for 123 år siden.

Denne bæven for Guds ord (Es. 66:2) mangler idag.  Læs i stilhed Sl. 119, som er blevet kaldt ordets gyldne ABC og lad denne salme indgive os et fornyet hjerteforhold til vor Bibel.  Spild ikke tid på diverse gejstlige, der gør sig til herrer over Bibelen i stedet for at lade den beherske og glæde den ydmyge bibellæser, "som var det al verdens rigdom" (Sl. 119:14).

"Støv på din Bibel er rust på din sjæl"  (C.H. Spurgeon)

2.7.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)