Forside Artikler Vort nye styre
Vort nye styre Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 28. juni 2019 08:51


"Allerførst formaner jeg da til at frembære bøn, påkaldelse, forbøn og tak for alle mennesker, for konger og alle i høje stillinger...dette er godt og velbehageligt for Gud, vor Frelser, som vil, at alle mennesker skal frelses og komme til erkendelse af sandheden..."  1.Tim. 2:1-3.

Så fik vi som ventet en ny socialdemokratisk regering.  Jeg véd intet om de styrendes Gudsforhold, men lidt for optimistisk har Kr. Dagblad før udtalt, at de fleste folketingsmedlemmer er kristne og sætter nærmest  lighedstegn mellem folkekirkemedlemsskab ( 75% af tinget) og bekendelse til kristendommen.

På apostlen Paulus´ tid var der tale om et kristendomsfjendsk styre, hvor kejser Nero blev dyrket som gud, men alligevel formanes de kristne til at bede "for alle i høje stillinger", og den formaning gælder stadig.  Formaningen er gennemsyret af apostlens lidenskab for selve evangeliet og Guds frelsesvilje for "alle mennesker".

Vi er  ikke underlagt et bedre styre end antikkens Rom, som gjorde "rent bord" ved at erklære sig som fjende af Kristus og Hans efterfølgere.  Vort folketingsstyre er mere "kristeligt" på papiret men uden åben bekendelse til Jesus Kristus. Under alle omstændigheder skal vi bede for landets styre uanset, hvordan det ser ud  og uanset om vi havde fået en homoseksuel kirkeminister, hvad heldigvis ikke skete.


Der kan være enkeltpersoner på Christiansborg, der vil Kristus og Guds ord.  Måske, men vi hører ikke fra dem.  Den socialdemokratiske, færøske præst,, Johan Nielsen, læste  op fra DNT under en debat i 70´erne, men  vurderedes som "upassende".

Apostlen udfordrer sine medkristne til "aktion" - ikke politisk, men til forbønnens  tjeneste i et "roligt og stille liv", som dog ikke skal være mere "stille" end at vi på hver vor måde vedkender os i fuld offentlighed "vidnesbyrdet i den dertil bestemte tid"  (1. Tim. 2:6), dvs. efterlader os et eftermæle som dem, der ikke huskes for deres politiske anskuelser, men for at "gøre en evangelists gerning" (2. Tim. 4:5).

Den markante politiske leder, Ian Paisley fra Belfast (1926-2014), blev i et interview spurgt, hvordan ønskede at blive husket.  "Som en evangeliets forkynder", lød svaret.

Han overnattede engang hos os og gav os med mange venner en berigende aften, hvor der ikke blev talt eet ord politik, kun bibelske ord til fælles opbyggelse.
28.6.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)