Forside Artikler I byen med hjertebogen
I byen med hjertebogen Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 31. maj 2019 13:13


"Det føles helt rart at blive puslet som en baby", bemærkede jeg fra klinikstolen til Yvonne, fodterapeuten,mens hun kærligt afmonterede sko og sokker.  Vi kom lidt ind på alderens skrøbeligheder.  "Det kommer til os alle", sagde Yvonne, der har 40 år bag sig som selvstændig.

Jeg betroede hende, at der var et bibelord, der nu er særligt relevant for mig:  "Selvom også vort ydre menneske går til grunde, fornyes dog vort indre menneske dag for dag."  (2. Kor. 4:16).  Jeg tilføjede:  "Det tænkte jeg ikke så meget på, da Kristus kom ind i mit 14-årige fodboldliv, hvor jeg også dyrkede anden sport med et "ydre menneske" i topform."

Nu var der herlig kontakt.  "Jeg har en lille bog med til dig", og jeg viste hende den vidunderlige lille hjertebog.  "Jeg har skrevet flere bøger, men denne lille bog overgår dem alle!"  Hun spurgte, om jeg selv havde skrevet den, - "Nej, den har udelukkende gode bibelord!"  Yvonne var  tiltalt af dens udseende og lovede "højhelligt" at ville læse den.

"Mit favoritord står på side 5", ivrede jeg.  "Det ord er i DK kaldt for "den lille bibel", og jeg fortalte om en skoledrengs svar på Vor Frue Skole, da jeg spurgte eleverne, hvorfor mon Joh. 3:16 kaldes sådan?  "Jo", sagde han, "det er fordi det har de hele!" - Yvonne smilede imødekommende og mente, hun selv var stødt på det bibelord.

På vejen ud hilste jeg på et par ventende kunder, som også fik "hjertebogen".  Jeg var skamfuld over, hvor alt for lidt jeg har brugt denne smukke bog som springbræt til et vidnesbyrd.
 
Jeg sagde senere til min kone:  "Det er som om, jeg har fået nye fødder nu!"  -  "Blot fordi du har været hos fodterapeuten?" spurgte hun. Ja, men må dagens "event" ogå være en vækkende reminder til "at tage som sko på jeres fødder villighed til at forkynde fredens evangelium"  (Ef. 6:15) just  dér, hvor vore fødder fører os hen!  Med eller uden stok el. rollator!

31.5.19 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)