Forside Artikler Dåben i sig selv gør ingen til kristne
Dåben i sig selv gør ingen til kristne Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 25. maj 2019 10:44




Men det påstås i et kirkeblad, der lå idag i postkassen:  "Vi fødes alle som mennesker og kan blive kristne, idet vi som spæde eller voksne kan lade os døbe".  Den tese må afvises som falsk.

Dåben i DNT sker altid i forbindelse med troen på vor Herre Jesus Kristus og ikke som et kirkeritual uanset hvor mange skriftsteder, der kobles på ritualet.  Men statsreligionen vil stadig påstå, at det er mig, der er galt på den.  Spædbarnet el. den voksne, der lader sig døbe, bliver i dåbsøjeblikket en kristen, men kan senere frit fravælge sin tro og ophøre med at være en kristen.  Sådan nogenlunde lærer folkekirken.

Men hvad med børnene?  Herom siger vor Frelser:  "Lad de små børn komme til mig;  dem må I ikke hindre, thi Guds rige hører sådanne til!"  (Mk. 10:14).  Læs gerne dette ord forfra eller bagfra, men du finder ikke nogen dåb i de ord - kun Jesus!

Det bedste forældre kan gøre for deres små er at bringe dem til Jesus, både på bønnens arme og ved evangeliets forkyndelse efterhånden  som de kan fatte det.  De stunder, jeg selv har haft med børn på den måde vil jeg ikke bytte med alverdens døbefonte,  messeklædt præsteskab og dåbsritualer.  De små hører allerede Guds rige til uden alt dette, men skal løbende bringes til Jesus så godt, vi formår det.

Jeg er ikke agent for hverken barne- eller voksendåb, men fastholder for Guds ansigt, at selve evangeliets forkyndelse og frelsens enkle vej går forud for alle ritualer.  En præsteven af familien sagde engang:  "Vi er født med ryggen mod Gud og må derfor omvendes - også de barnedøbte!"

Herom tales der så godt som aldrig i folkekirken og mindre og mindre i frikirkerne, alt imedens vort folk fortabes i enten rendyrket hedenskab eller forblommet religiøsitet, som ikke holder overfor evigheden.

Men dette budskab holder for tid og evighed:  "Tro på Herren Jesus, så skal du blive frelst, du og dit hus!"  (Ap.G. 16:31)

25.5.19 - jn 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)