Forside Artikler Forfremmet til rollator-fører!
Forfremmet til rollator-fører! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 03. maj 2019 06:24



Vær hilset denne skønne forårsmorgen, -  tænk at vågne op til en ny, "uberørt" dag med ny nåde og nye muligheder for evangeliets vidnesbyrd.

"I er købt og betalt, ær derfor Gud i jeres legeme", står der (1. Kor. 6:20).  Gælder det også vore handicappede kroppe?  Ja, 10.000 gange ja.

 Jeg mindes en svært handicappet mand i NY City med en forunderlig evangelist-gave blandt gadebørnene.  Han rystede meget på hænderne og talte med besvær, husker jeg.  Børnene elskede ham, ej mindst for hans mange små, opmærksomhedsskabende tricks.  Hans hænder rystede som sagt, og et barn sagde for sjov:  "Du ville egne  dig godt til at piske æg!"

Nu dratter jeg ikke så nemt om takket være en nyerhvervet rollator med kurv til alt muligt i.  Jeg ville have forsvoret nogensinde at skulle "degraderes" på den måde, men jeg møder megen sympati.  Og "parat" i kurven er også Guds ord, især en lille hjertebog i aller fineste design.

Min  nabo, tidl. sømand i Ø.K., hvor jeg selv har en fortid, bemærkede, da han så min rollator m. bl.a. medbragt kaffe og kaffebrød:  "Har du også medbragt lokum?"   Og så lo han over sin egen sømandsspøg.

På ambulatoriet, hvor jeg fik konstateret nedsat lungefunktion, kom vi også ind på døden og min livsforlængende medicin.  "Men jeg skal forresten ikke dø", smilede jeg til sygeplejersken og fortalte hvorfor.  "Du er en god kristen", sagde hun. - "Nej, mange men´sker er meget bedre, men Kristus er kommet ind i mit liv som et mirakel og ufortjent gave!"

Samme dag ved Kvickly gik jeg hen til en netop ankommet bil med "fisketegnet".  En smilende ung kvinde steg ud og omfavnede mig straks.  "Jeg kender dig, Jørn, fra kirken!"  Hun var fra Uganda, og folk fra den 3. verden har altid en særlig plads i mit hjerte.  Det var ved frokosttid, og den dag smagte Solfrids frokost særligt godt!

"Salige I, som sår ved alle vande!"  (Es. 30:20). - "Du véd ikke, om dette eller hint vil lykkes eller begge dele er lige gode!"  (Præd. 11:6).

3.5.20 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)