Forside Artikler Maria, den velsignede jomfru
Maria, den velsignede jomfru Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Lørdag, 06. april 2019 07:13Da sagde Maria:  "Min sjæl højlover Herren, og min ånd fryder sig over Gud, min Frelser, thi Han har set i nåde til sin ringe tjenerinde.  Se, herefter skal alle slægter prise mig salig!"  Luk. 1:46-48

Jeg lyttede netop i morgenradioen til overhovedet for den katolske kirke i DK, biskop Czeslaw Kozon, som pga. fejringen af "Mariæ bebudelse" kraftigt betonede jomfruens uberørthed af arvesynden.  Den ærlige katolik, som læser Guds ord, véd udmærket godt, at dette dogme ikke findes i Bibelen, men alligevel tror romerkirken denne vildfarelse, thi sådan siger traditionen, som dér tæller lige så meget som selve Bibelen, ja stundom mere.

Jeg har ingen problemer med at kalde Maria "the blessed virgin", som det hedder på engelsk, for det var hun, da hun frydede sig over sin Frelser.  Ja, selv Maria, uanset hvor ren og skær hun har set ud, behøvede en Frelser, sådan som enhver synder behøver det.  Og en sådan Frelser fødte hun.

Og derfor har vi ingen problemer med at kalde hende "salig", sådan som også  Simon Peter blev kaldt salig, da han bekendte overfor Herren:  "Du er Kristus, den levende Guds Søn!"  (Mt. 16:16).

Mariæ bebudelse bør derfor være en Kristus-centreret højtid!

Jeg glemmer aldrig et syn engang i en katolsk kirke i den sydfranske by Bergerac, hvor jeg iøvrigt fik lov at vidne for en lille gruppe katolske kvinder.  Som del af kirkens altertavle var placeret i midten en kæmpe statue af jomfru Maria, som den andagtssøgendes hele opmærksomhed blev fanget af.  På gulvet, til højre for altertavlen, lå på skråt  et kæmpe dødt kors med den lidende, tornekronede Jesus.  Et trist syn.

Jeg frydede mig overfor nævnte lille kvindegruppe at kunne pege på de fortabte eneste, levende  Frelser -  ikke på Maria, som behøvede Ham lige så meget som os andre.  Vidner også du, kære ven, om denne Frelser?

Den sidste gang vi møder Maria i Bibelen er ikke som den tilbedte "Guds moder", men som den tilbedende på knæ sammen med de øvrigte disciple i Ap.G. 1:14.  Ja, sådan har hun vist vejen også for os, både katolikker og ikke-katolikker, hvor den opstandne Herre er i centrum.
6.4.19 - jn

 
Copyright © 2019 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)